Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Tigrana Kalebote

Završio snimanje novog singla, a onda ga je izdalo srce

Foto: Dallas Records
1/4
13.12.2017.
u 07:00

Bubnjar i jedan od utemeljitelja grupe Psihomodo pop preminuo je u ponedjeljak. Svi će u Psihomodu reći: “Bio je to njegov bend”, jer upravo su Tigran i basist Šparka osnovali sastav početkom osamdesetih godina

Vijest o iznenadnoj smrti Tigrana Kalebote, bubnjara i jednog od utemeljitelja grupe Psihomodo pop, u ponedjeljak navečer izazvala je nevjericu i šok.

Naime, Tigran je 1. prosinca bio navršio tek 53 godine. Poznati bubnjar preminuo je, kako su pokazali rezultati obdukcije, od srčanog udara, potvrdila nam je menadžerica benda Lidija Balija. Bio je ne samo važan član grupe čiji je metronomski bubanj “iza” frontmena Davora Gopca određivao zvuk grupe i gitare, nego i jedan od utemeljitelja Psihomodo popa.

Svi će vam u Psihomodu reći: “Bio je to njegov bend”, jer upravo su Tigran i basist Šparka osnovali sastav početkom osamdesetih godina, u kojemu je tada bio i Neven Kepeski, a kad se 1983. pridružio Davor Gobac, promijenili su ime u Psihomodo pop.
Osim svega što donosi članstvo u profesionalnoj i popularnoj rock-grupi, Tigran je, dok je do devedesetih godina radio i na HTV-u, bio izravnije angažiran na prepoznatljivim videospotovima Psihomodo popa, najčešće u režiji Radislava Jovanova Gonza.

Još je dan prije izgledalo kao da će sve biti u redu, kao što se i aktualni, zadnji singl Psihomodo popa zove “Sve će biti u redu”, jedna od dvije pjesme koje su sredinom godine ekskluzivno snimili u suradnji s legendarnim Steveom Albinijem, producentom Nirvane. Igrom sudbine prvi idući nastup u Zagrebu trebao im je biti 19. prosinca na Trgu bana Jelačića na humanitarnoj priredbi “Želim živjeti”.

Psihomodo pop upravo su počeli medijsku promociju velikog slavljeničkog koncerta planiranog za 2. lipnja 2018. na Šalati, proslavi 30 godina od objavljivanja prvog albuma grupe.

Tigranovi posljednji nastupi s bendom bili su u jubilarnoj HTV-ovoj 300. emisiji “Garaža” prošlog tjedna, nekoliko dana nakon što su akustično svirali u knjižari Rockmark najavljujući koncert na Šalati. Upravo su sa svojim stalnim producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem završili snimanje novog singla „Ako želiš biti moja“ koji su miksali u tonskom studiju.

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije