Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTAJE JOJ

Teški dani Jelene Miholjević: Nismo se vidjeli već pet mjeseci, jedva čekam da ga zagrlim

Jelena Miholjević
27.01.2021.
u 21:30

Glumica Jelena Miholjević doba pandemije pamtit će po izuzetno teškoj situaciji koja se protegla na period od nekoliko mjeseci.

Doba pandemije obilježit će socijalno distanciranje, strah i nemogućnost viđanja bliskih osoba. S tim se susrela i glumica Jelena Miholjević koju i ove sezone gledamo kao Kseniju u "Crno-bijelom svijetu", a koju je posebno ražalostila činjenica da svog oca, glumca Borisa Miholjevića, koji živi u domu za starije nije vidjela pet mjeseci.

- Nismo se vidjeli već pet mjeseci, jedva čekam da ga zagrlim - kazala je glumica za Gloriu.

Prošlogodišnja osvajačica Večernjakove ruže za najbolje glumačko ostvarenje progovorila je na dirljiv način o životu u Zagrebu, kakvog se sjeća za vrijeme svog studiranja na Akademiji dramskih umjetnosti.

- Dečki iz centra su uvijek bili pojam neki. Bilo je posebno kad su nam bili dečki. Cijelu akademiju spavala sam u Preradovićevoj kod Barbare jer mi je teško bilo tih 8 min tramvaja odraditi do kuće. Stiskale smo se u dječjoj njezinoj sobi. U Mrazovićevoj popila pojela i ismijala sve što se dalo isplakati. ‘Idem u centar’ je uvijek bio potez (iako to znači samo 10 min dužu šetnju s Trešnjevke). Ipak sam uvijek potajno maštala kako bi bilo živjeti u centru (ponosna na tada radničku Trešnjevku). Otac Zagreb, majka Trešnjevka. I prijatelji iz centra (koji sada sele iz stanova u šuti ili dižu kredite da ih ponovno srede) su imali manje pse i bili više chic više cool i više glow. Na kave kad se ide u centar ipak se triput u zrcalo pogledaš. I kina i kazališta i klubovi-na Trešnjevki su postali dm-ovi ili kockarnice - sad će i u centru. Ovi potresi će proći ili ćemo se naviknuti (to su te opcije). - napisala je Jelena.

01.12.2020.., Zagreb - Roman "Sinovi, kceri“ Ivane Bodrozic predstavljen u Uraniji - prostoru kreacije. Ksenija Pajic i Jelena Miholjevic Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Njezina objava brzo se počela širiti Facebookom, a Jelena svoj osvrt na stanje u metropoli završava ovako:

- Znam da mi je jesen izvana jesen iznutra. Znam da sam u jesenskim godinama. Pa sam patetique. Ali gledati kako se trusi naš grad, kako propada. Jedini grad na svijetu u kojeg se doseliš pa ga ne voliš. Radiš sve da ga uništiš. Uopće ga ne skužiš. Siluješ koristiš. Prezireš mu jezik. Svi ovdje dolazimo a rijetko tko ga voli. Svi jedva čekaju spojitpraznike i zbrisati odavde. Ponosni da sa Zagrebom ništa nemaju. Osim grabeži. I to se vidi. Naš grad je momentalno kao starac u poderanoj pidžami s pečatom KBC kojeg su strpali u Vrapče na zatvoreni odjel da ga mogu na miru opelješiti uz pomoć lukavih savjetnika. Ja mislim da je fejs samo za vesele i površne stvari. Ali. Dragi moj grade s galopirajućim Parkinsonom. Sjećat ću te se mladog uvijek. I to ću eto nekad zapisati.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ljubazan
ljubazan
04:04 28.01.2021.

Ne samo ova, kojoj otac toliko neizmjerno nedostaje, a kad joj je tako drag, zašto ga je smjestila u starački dom, poznajem puno takvih osoba, kome roditelji smetaju. Kad su kod kuće, a kad odu u starački dom, ne mogu dočekati, da im roditelji umru, da bi naslijedili ono što su roditelji stvorili, ja se isto tako ne sjećam, a imam prilično godina, da su u Jugoslaviji bili starački domovi, ako su bili starački domovi, onda su bili za stare ljude koji nisu imali obitelji, ali svaki roditelje je umiru u svom domu, i to je bilo sramota, roditelja stavljati u starački dom, danas roditelji idu u starački dom a djeca i unuci nasljeđuju bogatstvo koji su baba i djeda stvorili, ovo je stvarno, žalosno i ružno, ali danas je sve Žalosno je ružno ono što je istina. Samo neka ne zaborave oni, koji svoje roditelje, spremaju u starački dom, kada dođe vrijeme i njih će njihovi nasljednici staviti u starački dom. Pravda je spora ali svakoga stiže.

BR
Bruce
01:24 28.01.2021.

Jelena, Trešnjevčanko moja, sačuvaj ovaj grad u srcu onakvog kakvim ga pamtiš i pomogni da se sačuva. Zagreb nema nikog drugog osim nas koji ga nosimo u srcu. I idi zagrli oca.

ST
stefekov
06:03 28.01.2021.

Nista o okupaciji grada u proljece 45.....da to nema u seriji...to je crni svijet....zg je glavni grad svih hrvata ...a nije grad niti ce ikada biti grad okupatora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije