Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snaga glazbe

Terezu Kesoviju je ganula poruka obožavateljice iz Poljske koja je zbog njenih pjesama naučila hrvatski

Uzvanici odlaze iz hotela Esplanade nakon ručka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
03.09.2023.
u 14:20

Dobila sam poruku koja me iznimno ganula. Napisala ju je Anna Soldenhoff iz Poljske te je uz njenu dozvolu, želim podijeliti s vama. Anna, hvala ti, od srca, napisala je Tereza na Instagramu gdje je podijelila poruku obožavateljice

Tereza Kesovija ima vjerne obožavatelje diljem svijeta, a od jedne obožavateljice iz Poljske naša glazbena diva je dobila dirljivu poruku koju je odlučila podijeliti na svojim društvenim mrežama. Napisala je kako joj se iz Poljske javila  Anna Soldenhoff čije su je riječi ganule.

-  Dobila sam poruku koja me iznimno ganula. Napisala ju je Anna Soldenhoff iz Poljske te je uz njenu dozvolu, želim podijeliti s vama. Anna, hvala ti, od srca - napisala je Tereza na svom Instagramu te u nastavku podijelila Annin osvrt na njezinu glazbu i njezino priznanje koliko je glazba Tereze Kesovije utjecala na nju. 

- Glazba, sa svojom izvanrednom sposobnošću da prodre u naše najdublje emocije, uvijek je imala posebno mjesto u mom srcu. Među nizom izvođača i melodija koje su krasile moje uši, glazba Tereza Kesovije je svjetionik duševnih serenada koje su me pratile kroz tapiseriju mog životnog puta. Sa svakom notom koju pjeva, njezina glazba postaje platno na kojem slikam vlastite osjećaje, iskustva i sjećanja. Njezina glazba nije samo zbirka pjesama; to je jezik kojim komuniciram sa svojim najdubljim emocijama. Njezin bogat, emotivan glas ima nevjerojatnu sposobnost zrcala zamršenih nijansi mojih osjećaja, bilo da su radosni, melankolični ili kontemplativni. Dok slušam njezine serenade, kao da šapuće riječi koje se trudim izraziti, dajući glas osjećajima koji ponekad prebivaju izvan dosega jezika - napisala je Terezina obožavateljica te nastavila: 

VEZANI ČLANCI

 

- Svaka njezina pjesma postaje glazba trenutaka koji su se urezali u tkivo mog života. Njezine su se melodije utkale u pozadinu bezbrojnih sjećanja, pojačavajući emocije povezane s njima. Bilo da se radi o nježnim melodijama balade koje bude nostalgiju ili snažnim krešendima koji podižu trenutke trijumfa, njezina se glazba utkala u samu bit tih iskustava. Ono što Terezinu glazbu čini posebnom za mene je njezina empatična priroda. Kao da je uzela djelić mog srca i utkala ga u svaku notu koju pjeva. Kada se izgubim u labirintu vlastitih osjećaja, njezina glazba pruža utješnu ruku da me vodi kroz njega. To je podsjetnik da netko, negdje, razumije labirint emocija kojima ja plovim. U trenucima samoće i razmišljanja, nalazim utjehu u njenim umirujućim melodijama. Terezina je glazba više od zabave; to je melem za dušu, lijek za rane teškog dana ili umora od životnih zahtjeva.
U tapiseriji životnih zahtjeva Terezina glazba izranja kao ljekovita harmonija, ispirući nagomilane brige i napetosti. Umirujuća kadenca njezinih pjesama slična je nježnoj ruci na umornom ramenu - gesti koja govori: "Odmorite se i pustite da vaš teret nestane..... "

U drugom dijelu poruke je otkrila kako je baš zbog interpretacija naša poznate pjevačice odlučila naučiti i hrvatski jezik. 

- Njezina glazba stvara most koji me povezuje ne samo s njezinim umijećem nego i sa samim ljudskim iskustvom. U svijetu u kojem buka svakodnevnog života može ugušiti naše najskrovitije misli i emocije, njezine pjesme služe kao podsjetnik na snagu glazbenog zagrljaja. To je dokaz činjenice da to nije puki raspored zvukova; to je kanal kroz koji možemo ploviti labirintom vlastitog srca. Kroz svoje duševne serenade, ona me poziva da zaronim u bogatu tapiseriju emocija koje me čine onim što jesam. Jedan od izuzetnih aspekata glazbe Tereza Kesovije je njezina univerzalna privlačnost. To govori o intrinzičnoj snazi glazbe — jezika koji nadilazi jezične barijere i kulturne podjele. Kroz njezinu sam glazbu shvatila da su emocije svoj jezik, a hrvatska pjevačica maestralan prevoditelj. Toliki je dubok utjecaj njezine glazbe da je čak potaknula moju odlučnost da naučim hrvatski, odluka nadahnuta dubokom vezom koju potiču njezine pjesme. - veli Anna te se osvrće kako u stihovima koje Tereza pjeva pronalazi utjehu. 

- U biti, moje putovanje emotivnim krajolikom Terezine glazbe je putovanje u vlastitu dušu. Njezine su melodije ključevi koji otključavaju vrata mojih najdubljih osjećaja, pozivajući me da istražujem, razmišljam i prihvaćam bezbroj emocija koje definiraju moje ljudsko iskustvo. Dok me njezine pjesme obavijaju, ne nalazim samo utjehu, već i dublje razumijem sebe i svijet oko sebe.
Njezin glas nije samo zbirka melodičnih nota; to je dokaz moći glazbe da nas duboko poveže s vlastitim emocijama i sa svijetom oko nas. To je podsjetnik da usred složenosti života postoji jednostavna, ali duboka istina: glas emocija je univerzalan i čast je imati Tereza Kesoviju kao njegovu očaravajuću glasnicu - zaključila je obožavateljica Tereze Kesovije. 

VIDEO Zgodni hrvatski chef otkrio pikanterije iz svojeg života i otkrio kako se nosi s obožavateljicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije