Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emotivna poruka

Tarik Filipović oprostio se od glumačkog velikana: 'Putuj mirno Rac moj...'

Zagreb: Snimanje showa Tarika Filipovi?a Satirikon
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9
16.09.2022.
u 17:29

Radko je u svojoj bogatoj karijeri odigrao više od stotinu kazališnih predstava i jednako toliko filmskih i radijskih ostvarenja, a glumački svijet ostao je vez još jednog velikana od kojeg se na svom Instagram profilu oprostio i glumac Tarik Filipović.

Slovenski filmski i kazališni glumac Radko Polič umro je u četvrtak u 81. godini, objavila je Udruga dramskih umjetnika Slovenije.

Radko je u svojoj bogatoj karijeri odigrao više od stotinu kazališnih predstava i jednako toliko filmskih i radijskih ostvarenja, a glumački svijet ostao je vez još jednog velikana od kojeg se na svom Instagram profilu oprostio i glumac Tarik Filipović.

Foto: Instagram
-Radko Polič i ja... Kao Cezar i Marko Antonije u Dubrovniku. Putuj mirno Rac moj...-napisao je Tarik uz zajedničku fotografiju.

Inače, Polič je rođen 1942. u Črnomelju, a profesionalnu karijeru započeo je 1965. u Studentskom aktualnom gledalištu. Nastupio je u gotovo 60 cjelovečernjih filmova te ostvario više od 50 uloga u televizijskim filmovima, dramama i serijama te u više od 100 radijskih predstava. Dobitnik je gotovo svih najvažnijih jugoslavenskih i slovenskih kazališnih i filmskih nagrada, a 1976. godine dobio je i Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu "Idealist".  

Publika će ga najviše pamtiti po ulozi kapetana Dietricha u "Balkan Expressu". U hrvatskoj kinematografiji glumio je u filmovima "Crveni i crni"(1985.),  a suradnju je nastavio i u samostalnoj hrvatskoj državi "Je li jasno, prijatelju?" (2000.), "Libertas" (2006.);  "Noćni brodovi" (2012.). Polič je bio veliki protivnik rata, a poznata je anegdota kada se netom prije početka rata, usred snimanja, na filmskom setu u Beogradu potukao s Batom Živojinovićem, koji je veličao politiku Slobodana Miloševića.

VIDEO Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

 

Komentara 2

DU
Deleted user
14:33 18.09.2022.

Najbolji pokazatelj veličine tog "Raca", Tarikovog i Radinog frenda je u tome što ga se hrvatska i ostala publika ("ovih prostora") sjeća jedino po ulozi njemačkog oficira u filmu prije skoro pola stoljeća!

SP
Stari panj
02:05 17.09.2022.

Napisao je lijepu poruku Racku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije