Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruka mira

Kralj Charles III. popustio je i izdao posebno odobrenje za svog sina Harryja

Britain mourns Queen Elizabeth
Foto: POOL/REUTERS
1/6
16.09.2022.
u 12:40

Ova odluka vrijedit će samo u ovom slučaju, a izvor blizak kraljevskoj obitelji izjavio je za The Sun: Kralj je pozvao unuke kraljice Elizabete da organiziraju bdjenje.

Princ Harry u subotu će nositi svoju vojnu uniformu tijekom bdjenja uz lijes kraljice Elizabete uz koji će stajati svi njezini unuci. Vojvoda od Sussexa (38) morao je nositi odijelo na povorci s lijesom u srijedu jer je izgubio svoje vojne titule nakon Megxita.
Kralj Charles izdao je posebno dopuštenje svom sinu Harryju i dopustio je da se pojavi u uniformi tijekom 15-minutnog bdjenja u Westminster Hallu uz odar kraljice.

Ova odluka će vrijediti samo u ovom slučaju, a izvor blizak kraljevskoj obitelji izjavio je za The Sun: Kralj je pozvao unuke kraljice Elizabete da organiziraju bdjenje i dozvolio je Harryju da nosi svoju uniformu. Identičan potez kralj Charles povukao je i u slučaju svog brata, princa Andrewa koji je izgubio svoje vojne titule nakon što je javnost doznala za njegovu umiješanost u skandal s Jeffreyjem Epsteinom. Kralj je odobrio svom bratu da nosi mornaričku uniformu na bdjenju na kojem će biti prisutan danas s Charlesom, princezom Annom i princem Edwardom. Ova gesta još je jedan znak kako kralj Charles želi primirje u odnosu sa sinom Harryjem i njegovom suprugom Meghan koji su odstupili sa svojih kraljevskih dužnosti prije dvije godine i preselili se u SAD.

Nakon odlaska iz Velike Britanije par je dao intervju Oprah Winfrey u kojem je Harry rekao kako mu je otac uskratio financijsku pomoć nakon što je odstupio s dužnosti, a Meghan je pričala o rasističkim izjavama pojedinih članova kraljevske obitelji. Taj intervju unio je dodatni razdor u obitelj, ali izgleda kako su i princ William i kralj Charles sada spremni pružiti im ruku pomirenja. 

Komentara 12

Avatar Ninefinger
Ninefinger
13:16 16.09.2022.

Kad može pedofil Andrew, zašto ne bi i Potter.

Avatar yumamic
yumamic
13:18 16.09.2022.

Nije u redu, ovo je čisti nepotizam. Ne možeš biti na pogrebu odjeven kao Obersturmbannführer ako si se prethodno isčlanio iz Corleone klana. Da je Charles zvan Karlo pravi Corleone, plivao bi ti s ribama. Skidaj te medalje, to smije samo Reiner nositi.

SI
Sirmen80
13:48 16.09.2022.

Kakav je to kralj kad izgleda ko bakica princeza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije