Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split na nogama

Svi su spremni za Ultru, pa čak i bolnica, Čistoća, vatrogasci i Carina

12.07.2015., Split - Treci dan ULTRA Europe 2015 glazbenog festivala na Poljudu. Koncert -  W  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
02.07.2016.
u 16:15

Prošle je godine bilo zabilježeno čak 60 posto izgreda manje nego 2014., a posjetitelja je bilo više. Nadaju se da će se trend nastaviti

Split je spreman za Ultra Europe Festival koji se održava od 15. do 17. srpnja! Zaključak je to sastanka svih gradskih tvrtki i nadležnih institucija koje će se na terenu brinuti da Ultra u operativnom i sigurnosnom smislu protekne u najboljem mogućem redu.

Dvostruke ograde

Koliko Grad Split podržava Ultru vidi se i kroz brojnost institucija koje su uključene u logističku podršku, počevši od Čistoće, Parkova i nasada, Park-šume Marjan, Prometa, Turističke zajednice Grada Splita, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, preko PU splitsko-dalmatinske, Javne vatrogasne postrojbe Grada, Zavoda za hitnu medicinu, pa do Carine, Udruženja taksista i Zavoda za hitnu medicinu.

Procjenjuje se da će u tri dana festivala kroz Split proći više od 150 tisuća ljudi. Povećat će se broj autobusnih linija, uvest će se dodatna dežurstva Hitne pomoći, s tri pozicije medicinske službe oko samog stadiona Poljud.

U neposrednoj blizini stadiona postavit će se dodatni kemijski nužnici. U dogovoru s KBC-om Split organizirana su dodatna liječnička dežurstva i timovi. Pojačana su dežurstva i uvedeno je produljeno radno vrijeme komunalnih redara.

Također, bit će pojačane mjere sigurnosti, pa će tako oko poljudskog stadiona biti postavljene dvostruke ograde, detektori metala, a novost su i personalizirane karte.

Stanari, budite solidarni

– Dolazak tolikog broja ljudi utjecat će na uobičajen životni ritam naših sugrađana, zato ih molimo za strpljenje i solidarnost, osobito stanare u kvartovima oko Poljuda – pozvao je zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević koji je iznio podatak da je incidenata svake godine sve manje.

– Pokazalo se naime da je, što nam više gostiju dolazi u Split, incidenata sve manje. Čak 60 posto je bilo manje izgreda na prošlogodišnjem izdanju Ultre u odnosu na 2014. godinu. Pritom je zabilježen porast dolazaka posjetitelja za 20 posto, pa se nadam da će i ove godine rasti dolazak ljubitelja ovog festivala. Grad je pružio maksimalnu podršku projektu jer smo svjesni iznimne važnosti ovog događaja za turistički, tj. gospodarski razvoj Splita – rekao je Goran Kovačević.

Posebna atrakcija i novost bit će jedan ‘stage’ više, i to na poziciji jugoistočno od stadiona kod kipa “Galebu”, gdje će biti postavljena velika kupola za prijenos ‘live streaminga’ sa samog stadiona.

>>Ultra party vlakom powered by Enter na Ultra Europe 2016

Komentara 20

FL
flok
20:51 02.07.2016.

jel ovo mandrilka na slici, "ala ludila brale, bila cura na ajduka"

BI
bijelocrveni
20:46 02.07.2016.

Za drogiranje i orgije spremni!

TH
than
01:03 03.07.2016.

Hahahaha, cistoca, bolnica, vatrogasci i carina ?!?!?! Istina ne znam cemu carina, ali ovo prvotno troje mi zvuci kao da se radi o nekom obracunu bandi. Mada ne znam gdje je policija u svemu ovome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije