Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marcus & Martinus

Švedski predstavnici: Nastupali u Hrvatskoj, trenirali na Maksimiru, sada prijete Baby Lasagni

Marcus and Martinus perform at the final of 'Melodifestivalen' at Friends Arena in Solna, Stockholm
Foto: Claudio Bresciani/TT/REUTERS
1/58
13.03.2024.
u 22:45

Norveški blizanci Marcus & Martinus osvojili su švedsko natjecanje za pjesmu Eurovizije - Melodifestivalen. Njihova pjesma "Unforgettable" osvojila je najviše bodova publike i žirija, a ovaj duo poznat je i hrvatskoj publici. Nastupali su 2018. godine u zagrebačkom Domu sportova i tada oduševili brojne obožavatelje, a zaigrali su i nogomet na Maksimiru.

Marcus & Martinus pobjednici su Melodifestivalena, švedskog izbora pjesme za pjesmu Eurovizije. Nakon šestotjednog natjecanja, odlučeno je da će 22-godišnji blizanci s pjesmom "Unforgettable" predstavljati Švedsku, ovogodišnjeg domaćina, na Eurosongu. Finale se održalo u Friends Areni u Stockholmu, a voditeljica je bila Carina Berg.

O pobjedniku su odlučivali gledatelji i osam međunarodnih žirija. Međunarodni žiriji dolazili su iz Srbije, Islanda, Belgije, Malte, Australije, Irske, Cipra i Njemačke. Norveški blizanci koji će predstavljati Švedsku osvojili su 85 bodova od žirija i 92 boda od publike te s ukupno 177 bodova pobijedili na domaćem natjecanju. Drugoplasirana Medina s pjesmom "Que Sera" imala je 104 boda.

Braća su postala favoriti Melodifestivalena otkako je objavljena njihova pjesma, a Šveđani su trenutno na sedmom mjestu eurovizijskih kladionica s 4 % mogućnosti da će pobijediti. Na prvom mjestu je i dalje Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" kojem su šanse da će pobijediti pale na 15 %. Druga je Ukrajina s 13 % šanse za pobjedu, a koju predstavljaju alyona alyona i Jerry Heil s pjesmom "Teresa & Maria". Slijede Italija, Švicarska i Nizozemska

VEZANI ČLANCI:

 

Fanovi Eurosonga pišu u komentarima na YouTubeu kako je nastup blizanaca vizualno privlačan, a neki su pisali da im i ne treba video spot koliko je sam nastup odličan. Mnogi su napisali kako će blizanci odnijeti i pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu te da je Švedska ponovno poslala odličnu pjesmu za natjecanje. 

Marcus i Martinus Gunnarsen rođeni su i odrasli u Norveškoj te su postali poznati kada su osvojili norveški Melodi Grand Prix Junior 2012. godine, kao 10-godišnjaci. Tada su se predstavili s pjesmom "To draper vann". Od tada je njihova karijera krenula uzlaznom putanjom. Počeli su objavljivati svoje singlove te rasprodali mnoge turneje po Europi. Nastupali su i s Jasonom Derulom na turneji 2018. godine u zagrebačkoj Areni kao posebni gosti. 

Jedna od njihovih najpoznatijih pjesama je 'Elektrisk' koju su izbacili 2015. godine. Prije dvije godine su pobijedili u švedskoj verziji showa 'Masked Singeru' i tada su odlučili preseliti se u Švedsku. Natjecali su se i prošle godine na Melodifestivalenu, a tada su s pjesmom Air osvojili drugo mjesto.

GALERIJA: John Cena na pozornicu Oscara došao potpuno gol

Marcus and Martinus perform at the final of 'Melodifestivalen' at Friends Arena in Solna, Stockholm
1/9

Braća Gunnarsen nastupali su u ožujku 2018. godine u Domu sportova u Zagrebu. Prije samog koncerta, družili su se sa svojim obožavateljima u zagrebačkom Avenue Mallu ispred Menartove knjižare. Potpisivali su albume i postere te se fotografirali s fanovima. Tada je pristiglo više stotina tinejdžera kako bi upoznalo svoje idole, a mnogi su plakali nakon susreta s braćom. Na koncertu, osim mnogih mladih obožavateljica, našli su se i Saša Lozar, Dalibor Petko te hrvatska teen zvijezda Endi

Nakon rasprodanog koncerta u Domu sportova, posjetili su Maksimir i GNK Dinamo Zagreb gdje su bili na treningu tadašnje U-16 momčadi Dinama. 

- Marcus i Martinus odigrali su s mladim igračima modrog kluba challenge pogađanje prečke, zatim su odigrali utakmicu na mini golove, a na kraju je uslijedilo izvođenje jedanaesteraca. Mladi pjevački i nogometni talenti po svijetu u sklopu turneje putuju sa stručnim timom ljudi, ali i s neizostavnim ocem kojeg smo rado pozvali da nam se pridruži u aktivnostima - stajalo je tada u priopćenju Dinama. 

- Velike norveške zvijezde tako su imale priliku uživati u nogometu, pokazati svoje zavidne vještine te prošetati do glavnog terena. U razgovoru s Marcusom i Martinusom saznali smo da jako vole nogomet, bili su oduševljeni druženjem, travnjakom i dočekom, prate sva nogometna događanja, a upoznati su i s velikim hrvatskim igračima, ujedno bivšim igračima Dinama, kao što su Modrić, Mandžukić, Kovačić, Pjaca i mnogi drugi - dodali su iz nogometnog kluba.

VIDEO: Umag dočekao Baby Lasagnu: 'Očekivao sam pedeset ljudi, nisam mislio da neću moći sići s pozornice'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije