Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SPLITSKOM PARKU MLADEŽI

Sve je spremno – počinje još jedna ULTRA!

Ultra Europe
Foto: Promo
1/10
07.07.2023.
u 17:00

“Sve je spremno i vrlo smo zadovoljni jer smo uspjeli sve završiti čak dva dana ranije prije otvaranja festivalskih vrata. Ove godine stižu nam posjetitelji iz čak 143 zemlje svijeta, a sretni smo što deveto izdanje bilježi povratak posjetitelja iz prekooceanskih zemalja, prvenstveno iz Australije i Sjeverne Amerike, koji su prošle godine bili spriječeni doći radi pandemije“, - izjavio je Alek El-kazal, projektni direktor ULTRA Europe.

Split je i ove godine dom najvećeg međunarodnog glazbenog događanja, festivala ULTRA Europe, koji je u svojih devet godina postao jedna od najeminentnijih festivalskih destinacija. Gradske ulice već danima preuzima euforija ovog elektroničkog spektakla, a festival je spreman otvoriti svoja vrata večeras u 19 sati te kroz sedam dana, koliko traje, okupiti više od 140 000 Ultranauta iz preko 140 zemalja diljem svijeta. Ulaznice su i dalje u prodaju te se mogu osigurati putem sustava Entrio kao i na ULTRA prodajnim mjestima na Zapadnoj obali i glavnom ulazu festivala.

“Sve je spremno i vrlo smo zadovoljni jer smo uspjeli sve završiti čak dva dana ranije prije otvaranja festivalskih vrata. Ove godine stižu nam posjetitelji iz čak 143 zemlje svijeta, a sretni smo što deveto izdanje bilježi povratak posjetitelja iz prekooceanskih zemalja, prvenstveno iz Australije i Sjeverne Amerike, koji su prošle godine bili spriječeni doći radi pandemije“, - izjavio je Alek El-kazal, projektni direktor ULTRA Europe.

Glavni ulaz za posjetitelje ove se godine nalazi na parkiralištu uz pomoćni teren RNK Split, na raskrižju Ulice Hrvatske mornarice i Put Glavičina. VVIP ulaz je uz Ulicu Hrvatske mornarice, a VIP ulaz na parkingu preko puta centra Joker.  Ulaz se u petak, na prvi dan festivala, otvara u 19 sati, a u subotu i nedjelju u 20 sati, uz mjere sigurnosti koje su na najvišoj mogućoj razini. Ove godine novost je da će posjetitelji moći iznajmiti posebne ormariće za odlaganje stvari kako bi one ostale na sigurnom. Svi ormarići opremljeni su USB utičnicom za punjenje telefona na festivalu, a bit će postavljeni iza glavnog ulaza . Ormarić je dimenzija 25x30x40 cm, po cijeni od 14 €/ dan festivala ili 42 € za sva tri dana.

VEZANI ČLANCI: 

Park Mladeži doživio je i nekoliko produkcijskih osvježenja. Prvo glazbeno stajalište, UMF RADIO STAGE, ove se godine nalazi u blizini glavnog ulaza, a u subotu će, u suradnji s Hrvatskim glazbenim udrugama, nastupiti brojni hrvatski izvođači. RESISTANCE POZORNICA, jedan najpopularnijih brendova ULTRE, također predstavlja neke promjene. S obzirom na veliku naklonost publike prema underground zvuku, ona je u odnosu na prošlu godinu položena vodoravno te je produžena i proširena za 5 metara što je omogućilo kapacitet od 10 000 posjetitelja. Put po festivalu nastavlja se dolaskom do najveće atrakcije - GLAVNE POZORNICE koja je, razmjerno s povećanjem interesa za festival, dodatno proširena. U ova tri dana ona će ugostiti neke od najvećih zvijezda svjetske DJ scene, a okružena je VIP I VVIP zonama iz kojih ekskluzivan doživljaj festivala može iskusiti čak 6000 posjetitelja dnevno. Ove godine na ULTRU stiže i 5 milijardera, a najavljen je i dolazak više od 60 privatnih aviona.

Na službenoj stranici festivala, kao i na svim društvenim kanalima, može se pronaći detaljan popis svih dozvoljenih i nedozvoljenih stvari na samoj lokaciji. Važno je imati na umu da je cijeli festival Cashless što znači da se plaćati može kreditnim karticama, pametnim telefonima te putem festivalskih narukvica koje je prije toga potrebno napuniti na jednoj od TOP UP stanica, gotovinom ili karticama, prije te za vrijeme samog festivala. Posjetitelji će moći uživati u brojnim interaktivnim sadržajima, raznolikoj ponudi hrane i pića uključujući i onu vegeterijansku i vegansku te prodajnim mjestima, gdje će se, između ostalog, moći pronaći i najnovija festivalska modna kolekcija.

Za sve one koji iz raznih krajeva svijeta stižu u Dalmaciju, važno je istaknuti da je Split grad pod zaštitom UNESCO-a zbog čega se posjetitelji pozivaju na držanje propisanih pravila, uzajamno poštivanje domaćina i svih njegovih bogatstava – od građana, spomenika kulturne baštine i svih ostalih posebnosti.

Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu, gdje će u narednim danima biti predstavljena brojna ovogodišnja iznenađenja te noviteti.

VIDEO: Mladi glumac Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije