Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDSKI EPILOG

Svađa bivših članova ET-ja: svi su optuženi za vrijeđanje i klevetu

Foto: PIXSELL
1/5
24.09.2020.
u 15:48

Sara-Elena Menkovska dobila je 1000 kuna kazne, njena majka Kristina 2500, a Boytronic 2000 kuna uvjetne kazne zbog međusobnog vrijeđanja na društvenim mrežama

Svađa između bivših suradnika u grupi ET dobila je epilog na sudu. Pjevačica Sara-Elena Menkovska i njena majka Ksenija te frontmen grupe Adonis Ćulibrk Boytronic proglašeni su krivima zbog međusobnog vrijeđanja te su im izrečene novčane i uvjetne kazne, piše 24 sata

Podsjetimo, suradnja između Menkovske i Boytronica trajala je samo nekoliko mjeseci 2016. godine, a onda je pjevačica dala otkaz. 

Jedan od razloga, navela je Sara-Elena, bio je i mobing, neprofesionalan odnos te navodna isplata honorara na crno. Osim Boytronica, prozvala je i njegovu suprugu, menadžericu Katarinu Kolar. Boytronic se tada oglasio priopćenjem na Facebooku u kojem je rekao da je u Saru-Elenu uloženo 100 tisuća kuna te da su bili angažirani najbolji ljudi u svom poslu da rade s njom i pripremaju je za karijeru.

– Je li mobing naučiti nekoga da se dvostruko starijima od sebe obraća s “vi”, da producentu ne pokazuje srednji prst, da mi ne kaže “ne seri”, da šminkerici koja je pudra ne kaže “sad ću ti prdnuti u lice” – naveo je Boytronic te opovrgnuo da je njegova grupa ikad nekog plaćala na crno. – Činjenica je da je riječ o proračunatoj osobi željnoj slave po svaku cijenu, s upitnim kvalifikacijama, s rječnikom kočijaša, s manirama polusvijeta – napisao je Boytronic i najavio da će je tužiti.

1/11

Kao svjedok na sudu je svjedočio i Marko Grubnić. – Nema riječi o tome da je bilo mobinga od Boytronica i njegove supruge. Nije bilo trzavica. Dopuštali su i više nego što su trebali, a smatram kako sam ja relevantna osoba da to zaključim jer sam vrlo dobar psiholog koji je tolike godine radio s ljudima. Oni nisu nikoga maltretirali – kazao je Grubnić na sudu.

Sudac Zorislav Kaleb smatra da je tim tvrdnjama uvrijedila Boytronica i njegovu suprugu i iznijela tvrdnje za koje je znala da su neistinite, i to putem tiska, televizije, računalnog sustava i mreže, zbog čega ju je osudio za klevetu i izrekao joj novčanu kaznu u iznosu od 1000 kuna uvjetno. To znači da kaznu neće morati platiti ako u godinu dana ne počini novo kazneno djelo. 

Zbog, između ostalih, tvrdnji iznesenih u medijima "kako je njezina kći često bila gladna, kako su od nje tražili da laže na društvenim mrežama", da su njezinoj kćeri "ostali dužni još 3700 kuna", te da "grupa ET posluje na crno", Ksenija Menkovska osuđena je za uvredu i klevetu. Sud joj je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2500 kuna, koju također neće morati platiti ako u sljedećih godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Boytronic im je odgovorio na svojoj Facebook stranici, pa ju je nazvao "bijednicom izvučenom iz tame perifernih rupetina', 'neuglednim, nekulturnim i neodgojenim čeljadetom", "proračunatom i zlom", a njezinu majku Kseniju "isfrustriranom propalom kafanskom pjevačicom". Zbog toga su one uzvratile protutužbom, pa je Boytronic nepravomoćno osuđen za kazneno djelo uvrede te mu je izrečena kazna u iznosu od 2000 kuna uvjetno na godinu dana.

Pogledajte video: Tereza Kesovija govori o svom novom spotu 



 

Komentara 3

TA
Tarica1912
17:04 24.09.2020.

Jako zanimljivo, baš 🥵!

SE
SEM
14:44 17.05.2021.

Ovi su podatci apsolutno Netocni!! To je bio prijedlog presude, ali ne i presuda!!! Sud jos uvijek traje!!!

SA
samoborka
17:24 24.09.2020.

Mobbing. Mobing ne znači ništa. Jedinica i iz engleskog jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije