Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađen akcijom

Sva lica omiljenog zabavljača s malih ekrana koji se hrabro bori s teškom bolešću

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Dino Stanin/PIXSELL
1/11
19.12.2019.
u 07:00

Ćubi je već neko vrijeme na liječenju u KB-u Sestara milosrdnica u Zagrebu, a detalje o zdravstvenom stanju ipak je zadržao za sebe.

Damir Mihanović Ćubi, glazbenik i šansonijer, široj javnosti poznat kao zabavljač iz mnogih emisija, bori se sa zloćudnom bolesti. Ćubi je već neko vrijeme na liječenju u KB-u Sestara milosrdnica u Zagrebu odakle nam se nedavno javio i SMS porukom te istaknuo kako detalje svog zdravstvenog stanja želi sačuvati za sebe.

– Htio sam zahvaliti predivnom osoblju bolnice na njihovu angažmanu prema svakom pacijentu i ogromnoj brizi, a naravno da u ovako jednoj delikatnoj situaciji u mojem privatnom životu to apsolutno želim zadržati za sebe i svoj uski krug dragih mi ljudi i svoje obitelji – poručio nam je Ćubi ne sluteći da će svega nekoliko dana poslije njegovi brojni kolege i prijatelji pokrenuti akciju za pomoć. O tome je javnost na Facebooku obavijestila Kristina Đanić, Giulianova supruga.

Svaka pomoć je dobrodošla

– Dragi Ćubijevi prijatelji, kolege glazbenici, glumci... Kao što već vjerojatno znate, naš dragi Ćubi već se neko vrijeme nalazi u KB-u Sestara milosrdnica gdje se bori sa zloćudnom bolesti. Svaka pomoć je dobrodošla, pa vas molim da, u skladu sa svojim željama i mogućnostima, sudjelujete uplatom na njegov tekući račun – napisala je Kristina. Status se nakon toga počeo širiti društvenim mrežama. Apel je objavila i Edita Lučić Jelić, voditeljica na Radio Dalmaciji i dugogodišnja Ćubijeva prijateljica. – Kažu da je smijeh lijek! A on je čovik koji je smijehom toliko zadužio našu Dalmaciju...i vas i mene! Naš Ćubi vodi borbu za život i mi mu moramo pomoći! On je veliki Čovik....velikog srca i duše...veliki humanitarac...On je fajter! – napisala je Edita.

Da nešto nije u redu s Ćubijevim zdravljem, njegovi su prijatelji mogli primijetiti početkom mjeseca, kada je nakon fotografija sa seta novogodišnje emisije “Nad lipom 35” odjednom počeo objavljivati fotografije s osobljem KB-a Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici u Zagrebu. Ćubi je tada zahvalio i doktoru Pavlovu koji mu je, kako je napisao, ispumpao tri litre vode iz srca. Početkom ovog tjedna krenula je akcija u koju su se uključili brojni glazbenici, glumci i Ćubijevi prijatelji – Vedran Mlikota, Joško Čagalj Jole, Edita Lučić Jelić, Giuliano Đanić i brojni drugi. Kako nam je kazao sam Ćubi, nije očekivao da će akcija izaći u medije i bilo mu je i pomalo neugodno zbog toga. No otkako je vijest objavljena na društvenim mrežama, Ćubi je dobio veliku podršku brojnih obožavatelja iz cijele zemlje, pa i šire.

Prepoznatljivi Neven

Kako i ne bi kada nas uveseljava barem 30 godina., kao glazbenik, ali i pravi stand-up komičar prepoznatljivog izričaja.

Ćubi je široj javnosti postao poznat kao bubnjar poznate zadarske grupe Forum, u kojoj je svirao nekoliko godina. No Splićanin je prije svega u kolektivnoj memoriji Hrvata najpoznatiji kao Neven, naizgled običan radnik, povratnik iz Njemačke koji iz pozicije malog, do bola iskrenog čovjeka podrijetlom iz Zagore kritizira našu svakodnevicu. Nevena je uspješno igrao u serijama “Jel’ me netko tražio” i “Nad lipom 35”, a istu je ulogu ponovio i u monodrami “Tko radi, štrajka od gladi”, koju je sam napisao i s kojom je prošao cijelu Hrvatsku.

Mogli smo ga vidjeti i u brojnim reklamama, a u doba popularnosti cro dancea 1998. godine snimio je i album Rješenje za dobro raspoloženje, na kojem se nalazi i pjesma “Pumpaj”, koja je postala veliki hit na radijskim postajama. Ćubija smo mogli vidjeti i kao voditelja raznih manifestacija, gdje je uvijek dolazio do izražaja njegov smisao za humor. Kako su i sami kazali njegovi prijatelji, koliko nas je godina nasmijavao, sad je red da mu se pomogne. 

Komentara 2

SC
schwertransport
08:48 19.12.2019.

Drzi se Ćubi uz tebe smo!

BO
Bojans
09:37 19.12.2019.

Jako dobar komičar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije