Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova karijera

Supruga slavnog glazbenika u policijskoj uniformi pratila lijes kraljice Elizabete: Završila sam obuku zbog prijetnji

Foto: Profimedia
1/9
14.09.2022.
u 15:09

Ono što ju je inspiriralo bio je sukob s dilerom koji joj je zaprijetio da će je izbosti, tijekom snimanja emisije. Majka dvoje djece koja je u braku sa Stewartom od 2007. kazala je da se zbog toga prijavila na obuku.

Supruga glazbenika Roda Stewarta (77), Penny Lancaster(51) snimljena je u policijskoj uniformi u Northoltu ispred lijesa pokojne kraljice Elizabete II. dok je lijes u kojem je njeno tijelo putovao do Buckinghamske palače. Lijes je prvo letio od Edinburgha do Londona, a tamo su ga dočekali brojni ožalošćeni građani.  

Foto: Profimedia

Penny je postala je službeni pozornik londonske policije prošle godine, nakon što je završila obuku. 
Prijavila se nakon što je sudjelovala u realityju pod nazivom 'Famous and Fighting Crime' u kojem je surađivala s policajcima. 

Ono što ju je inspiriralo bio je sukob s dilerom koji joj je zaprijetio da će je izbosti, tijekom snimanja emisije. Majka dvoje djece koja je u braku sa Stewartom od 2007. kazala je da se zbog toga prijavila na obuku.

Kazala je kako radi 200 sati godišnje, što za nju znači da mora obaviti jednu dužnost tjedno. 

Inače, poznato je da je kraljica Elizabeta imala isplaniran svoj sprovod, a znaju se i svi protokoli koji se sada, nakon njezine smrti, trebaju poštovati. Također, Kraljica je imala je i spreman lijes koju je za nju izrađen prije 30 godina. Britanski The Times donio je neke detalje o kraljičinu lijesu, a to im je ispričao Andrew Leverton, vlasnik obiteljske tvrtke Leverton & Sons iz Camdena, koja na kraljevskim pogrebima radi od 1991. godine.

Leverton je rekao da je njegova tvrtka dobila gotov lijes namijenjen Kraljici od tvrtke koja je ranije bila zadužena za kraljevske pogrebe. Otkrio je i da je lijes napravljen od drva koje je teško nabaviti. - Izrađen je od engleskog hrasta, kojeg je vrlo teško nabaviti. Lijesovi od hrasta sada se izrađuju od američkog hrasta, bilo bi preskupo danas raditi lijes od engleskog hrasta - rekao je Leverton još 2018. te otkrio kako je lijes prema kraljevskoj tradiciji obložen olovom, što pomaže u dužem očuvanju tijela. Radi se o lijesu unutar lijesa koji je izradila tvrtka Henry Smith, koja je osnovana 1869., a zatvorena 2005. godine. Dodajmo da je lijes toliko težak da će ga morati nositi osmero ljudi, umjesto šest.

Kraljevski pogrebnik otkrio je i razlog zašto je kovčeg napravljen toliko ranije, a to je što se ne može brzo napraviti.  Inače, kraljica Elizabeta preminula je u četvrtak, a na tronu je naslijedio njezin sin Charles. Kraljica je preminula u 97. godini, a sprovod je zakazan za ponedjeljak 19. rujna te će biti održan u Westminsterskoj opatiji. Njezin sprovod prvi je koji će biti održan u Westminsterskoj opatiji, koja je do sada služila za vjenčanja i krunidbe. Pogrebi kraljeva i kraljica od vladavine Georgea III. održavali su se u kapelici St. Georgea.

VIDEO Kako se kraljičino zdravstveno stanje postupno pogoršavalo nakon smrti princa Philipa, njene najveće ljubavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije