Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fino, fino

Student na 'Milijunašu' osvojio astronomski džeparac, umalo došao do predzadnjeg pitanja

Tko želi biti milijunaš
Foto: HRT
1/3
22.11.2019.
u 00:17

- Hokkaido je najsjeverniji otok, a Honshu najveći, istaknuo je natjecatelj dodavši da se sjeća i kako je Dini Levačić bilo hladno pa da bi zato rekao - Hokkaido i Honshu - rekao je Josip prije nego što mu je otkriven točan odgovor. Pogodio bi

Josip Buklijaš (24), student iz Vrgorca, otišao je iz "Milijunaša" sa 125.000 kuna, odustavši na pitanju za 250.000.

Trebao je odgovoriti jesu li Hokkaido i Honshu, Honshu i Shikoku, Shikoku i Kyushu ili, pak, Kyushu i Okinawu otoci razdvojeni kanalom Tsugaru koji je preplivala Dina Levačić, piše HRT. Iskoristio je sve jokere i nije bio voljan riskirati, ali bi pogodio da nije odustao.

- Hokkaido je najsjeverniji otok, a Honshu najveći, istaknuo je natjecatelj dodavši da se sjeća i kako je Dini Levačić bilo hladno pa da bi zato rekao - Hokkaido i Honshu - rekao je Josip prije nego što mu je otkriven točan odgovor.

Studentu 5. godine Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu definitivno je "išlo na ruku" matematičko pitanje na kojemu je osvojio 125.000 kuna, ujedno i posljednje na koje je odgovorio. Znao je kako su šanse 1 : 256 (a ne 1 : 64, 1 : 128 ni 1 : 512) da će postati milijunaš, bude li se odrekao znanja i džokera pa na ovo i sva iduća pitanja odlučio pogađati.

- Svaka čast na nastupu! - rekao je voditelj Tarik Filipović opraštajući se od Josipa.

Josipovu je prethodio nastup Perice Oroza, natjecatelja iz prošle emisije koji je ovotjedno izdanje započeo otvaranjem 7. pitanja i to bez džokera. Odustao je na pitanju za prelazak drugoga praga, kući ponijevši 16.000 kuna. Dvadesetšestogodišnji Ivan Cota bio je večerašnji drugi "najbrži prst". Iako je zapeo već na prvom pitanju, studenta Filozofskog fakulteta u Zagrebu moći ćete gledati idućega četvrtka kada će otvoriti ono za 8000 kuna, no bez džokera "publike".

VIDEO Ovo su najkraći zvjezdani brakovi:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije