Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Đurologija'

Stand up Branka Đurića za kojim luduje regija stiže u Hrvatsku

21.01.2015.. Zagreb- Producent, glazbenik i glumac Branko Djuric Djuro. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/2
24.01.2015.
u 12:52

– Kada sam dobio poziv da to radim, rekao sam supruzi da nekako nisam siguran bih li trebao. Ohrabrila me riječima: 'Pa svaki ručak s tobom je stand up' i pristao sam – kaže Đuro.

Za čime je poludjela regija? Za stand upom. Čijim? Đurinim. Koliko je ljudi pogledalo predstavu u posljednjih mjesec dana? Njih 25.000.O čemu je točno riječ?

– Ime mog stand upa 'Đurologija' dolazi od riječi đurologija što je, zna se, stari grčki pojam skovan od riječi logos, što znači nauka, i od riječi đuros, što znači lijep, pametan, šarmantan, duhovit i snažan... jednostavno perfektan – šali se, a i kako bi drugačije, Branko Đurić Đuro čiju će predstavu hrvatska publika imati priliku vidjeti 27. siječnja u Lisinskom, 28. siječnja u splitskoj dvorani Lora, a potom 29. siječnja i u Zadru u Arsenalu. Megauspješni stand up svojevrsna je zbirka Đurinih gledanja na svijet. U njoj na duhovit način publici govori o svemu što mu se sviđa i što primjećuje, ali najviše o onome, kaže, što ga živcira.

– Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem... na sceni demistificiram i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osjećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentrira.

Upuštati se u nabrajanje Đurinih uspjeha bio bi dosta uzaludan posao na ovolikom novinskom prostoru. Dovoljno je reći – glumac, scenarist, glazbenik... a u stand up gotovo da se nije ni usudio upustiti. – Znate, kada sam dobio poziv da to radim, rekao sam supruzi da nekako nisam siguran bih li trebao. Ohrabrila me riječima: 'Pa svaki ručak s tobom je stand up' i pristao sam. Dakle, kako se ponašam u toj predstavi, tako se ponašam i na ručku s prijateljima – kaže.

Osim ovog projekta radi i na filmu s Tončijem Huljićem za koji je napisao scenarij, a koji se ove godine snima u Splitu. Radnja je aktualna, prati život nekog muškarca koji u krizi pronalazi vrhunski biznis i zbog njega raste na socijalnoj ljestvici, ali istodobno pada na moralnoj. I uza sve to Đuri ostaje vremena za bavljenje glazbom u Bombaj štampi.

– Baš smo nedavno svirali. Nitko od nas iz benda ne živi od toga pa glazbu ne prilagođavamo ukusu publike, nego i dalje sviramo onako kako smo svirali u garaži prije 30 godina. Imamo samo četiri koncerta godišnje i u njima beskrajno uživamo – kaže vlasnik priličnog broja gitara. Nedavno ih je posjedovao desetak. Daje im i imena, primjerice Telecastera koji se zove Gojko, a broj im i dalje raste. 

– Trenutačno ih je 12! Sada imam i Marlenu, Vunu, a jedna od novijih je i Angie koju mi je za 50. rođendan darovala Angelina Jolie – smije se i o svojem druženju s bračnim parom Jolie i Pitt kao o bilo kojoj drugoj raji nabacuje: – Baš smo se nedavno dopisivali nakon što smo odgledali njezin novi film 'Nesalomljivi'. Tu i tamo se čujemo.

Tako vrckavom i elokventnom nitko mu ne bi dao 53 godine, ali one su, kaže, ipak tu. Dan počinje meditacijom i trčanjem iako u posljednje vrijeme...– Zbog ove predstave malo sam se zapustio jer sam samo u prosincu u 22 dana odigrao 25 predstava pa sam malo ispao iz forme, ali vraćam se.

Svaki dan uz meditaciju

Meditacija pomaže, ali uistinu ga pokreće njegova supruga glumica Tanja Ribič. O receptu uspješnosti njihova braka kaže: – Jedina i najvažnija je ljubav. Dok je ljubavi, sve je lako. Održati brak problem je kada nje nestane. Kod nas je, nasreću, to pogonsko sredstvo još jako prisutno.

Na kraju razgovora predložili smo mu da zaokruži životne uspjehe i izabere svoje najveće postignuće, a Đuro je bez puno razmišljanja otkrio:

– Riječ karijera privatno ne koristim. Na listi prioriteta ona mi je na desetom mjestu. Prije nje su i djeca i prijatelji i zabava i sport i glazba. Ipak, najviše sam ponosan na svoje troje djece. Samo još da ne budu glumci! Iako, kada je riječ o kćeri Zali, bojim se da u tome neću uspjeti jer ona ove godine ide na akademiju u New York.

>>Otkrivena formula: Evo zašto se valjamo od smijeha pred TV-om

>>'On tako pjeva da sam ga ja prozvao Tony WCtinski'

Komentara 11

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
13:54 24.01.2015.

regija? koja regija?

ĆA
ćaćaća
15:26 24.01.2015.

ovaj izraz regija je dobar za probavu...

Avatar dmitarX
dmitarX
18:13 24.01.2015.

Ima se para za kupovati i uvoziti smeće iz regiona.. A nema se za poticati naše ljude, mlade naročito. Glavno da je Lud, zbunjen, normalan vrh ponude...riga mi se više od svih vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije