Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Špancirfest - Festival dobrih emocija i glazbe

Varaždin, Špancirfest
Foto: Vjeran Žganecd Rogulja/PIXSELL
1/9
18.08.2017.
u 10:04

Koncerti će se održavati na četirima pozornicama – Kraljevska zona, Korzo, Vila Bedeković i Stančićev trg.

Na varaždinskom festivalu dobrih emocija u proteklih su 15-ak godina nastupile tisuće izvođača sa svih kontinenata te ga je posjetilo više od dva milijuna posjetitelja, a Varaždince i njihove goste na jedinstvenoj pozornici varaždinske starogradske jezgre i ove godine potkraj kolovoza očekuje deset nezaboravnih i zabavnih dana. 

Špancirfest je danas najpoznatije varaždinsko događanje, ujedno i jedan od najraznovrsnijih hrvatskih festivala. Bogata ponuda privlači desetke tisuća posjetitelja, a tako će biti i ove godine, kad će se varaždinske ulice opet ispuniti brojnim hrvatskim i stranim umjetnicima i zabavljačima. Kao i uvijek, posebno zanimanje izazivaju večernji koncerti, čiji raspored možete vidjeti u tablici ispod teksta. 

Koncerti će se održavati na četirima pozornicama – Kraljevska zona, Korzo, Vila Bedeković i Stančićev trg.
Koncerti će se naplaćivati jedino u Vili Bedeković. Tamo nastupaju Massimo, Božo Vrećo, klape Maslina i Contra s gostom Harijem Rončevićem. Bit će tamo još predstava i nastup komičara Ivana Šarića. Za predstave je ulaznica 50, a za koncerte 70 kuna.

Lani popularna Kraljevska zona ove će godine imati program od jutra. A uz varaždinske bendove svirat će Kojoti i Vatra. Na drugim pozornicama u gradu još će nastupiti Gretta, Songkillers, Natali Dizdar, Nola, Nikola Marjanović i mnogi drugi.
Na Kapucinskom trgu ove godine nema koncerata jer će tamo biti postavljena atrakcija Architects of Air. Riječ je o kupolama visokim do 10 metara, a sve je veliko i osvijetljeno te daje doživljaj istraživanja labirinta.


Osim glazbenoga, Špancirfest obuhvaća i razne druge programe. Tako će za najmlađe i ove godine posebna atrakcija biti Vindiland, koji se nalazi uz Stari grad, odnosno kod Lančane kule. Naravno, tu je i neizostavni dio Špancirfesta – nastupi uličnih zabavljača,
različite kreativne radionice i slično. Na varaždinskim ulicama 2017. će se ukupno odvijati 60-ak programa.
Najavljen je još niz zanimljivih događanja u sklopu Špancirfesta te je jedno sigurno – Varaždin će tijekom tih deset dana vrvjeti životom, a svi koji se ondje zateknu moći će uživati u bogatoj ponudi jednog od najposjećenijih hrvatskih festivala.

Dio teksta preuzet s:putovnica.net

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije