Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RICHARD LEWIS

Slavni komičar iz hit serije objavio da ima Parkinsonovu bolest: 'Uzimam lijekove i super mi je'

Richard Lewis
Foto: Promo
1/3
25.04.2023.
u 22:20

Zvijezda serije 'Bez oduševljenja molim' upravo je završio snimanje 12. sezone serije, a na Twitteru je fanovima obznanio kako se s bolešću bori dvije godine, te da se dobro osjeća

Komičar Richard Lewis (75) objavio je kako se posljednje dvije godine bori s Parkinsonovom bolešću. Zvijezda serije "Bez oduševljenja molim" i filma "Robin Hood: Muškarci u tajicama" na Twitteru je objavio video, u kojem je fanovima obznanio svoje zdravstveno stanje. Kazao je i kako je zahvalan da je završio snimanje 12. sezone serije "Bez oduševljenja molim", te da je sretan što je dio te ekipe. Prije tri pol godine prekinuo je svoju komičarsku turneju, osjećajući da je došlo vrijeme.

- Rekao sam, 'Znate, ja sam na vrhuncu svoje igre, nakon gotovo 50 godina jednostavno ću odustati. I osjećao sam se sjajno zbog toga. A onda je iz vedra neba stiglo s*anje - kazao je.

 

Lewis i dodao da je bio podvrgnut četirima uzastopnim operacijama na leđima, ramenu i kuku, dodavši da je 'to bila loša sreća, ali to je život.' Lewis je rekao da je povrh svega prije dvije godine počeo pomalo ukočeno hodati i 'migoljiti' nogama, što ga je navelo da posjeti neurologa. Rekao je da mu je nakon skeniranja mozga dijagnosticirana Parkinsonova bolest.

 

- Srećom, dobio sam Parkinsona kasno u životu, a kažu da napredujete jako sporo ako uopće napredujete. Ja sam na pravim lijekovima i super je - rekao je Lewis. 

- Završio sam sa standupom, fokusiram se samo na pisanje i glumu. Imam Parkinsonovu bolest, ali sam pod nadzorom liječnika i sve je u redu i volim svoju ženu, volim svoje malo štene i volim sve svoje prijatelje i obožavatelje - kazao je Lewis. 

Parkinsonova bolest  je progresivan poremećaj centralnog živčanog sistema. Glavni simptomi bolesti su originalno opisani 1817., a opisao ih je engleski liječnik dr. James Parkinson, koji ju naziva drhtajuća paraliza. Tek 1960-tih identificirane su patološke i biokemijske promjene u mozgu pacijenata, što otvara put za prvi efektivni lijek za tu bolest.

Jedan od najpoznatijih slučajeva Parkinsonove bolesti kod slavnih osoba je slučaj Michaela J. Foxa (61), zvijezde filmskog serijala "Povratak u budućnost", koji ju je dobio kad mu je bilo 29 godina. 

 

- Iskreno, moja prva reakcija bila je: 'Pogriješili ste, znate li vi tko sam ja?' Pomislio sam da je cijela situacija presmiješna i da nema šanse da se događa meni. Dobio sam dijagnozu i prestrašio se. Jednostavno nisam želio povjerovati u istinitost liječnikovih riječi - rekao je glumac u jednom intervjuu. 

VIDEO: Kako su Rolling Stonesi naučili hrvatski: 'To joj nikad neću oprostiti' 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije