Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snima se i DVD

Slave 25 godina: Live izvedba četiri pjesme Mayalesa u Katranu

Foto: Goran Berović
1/3
05.04.2018.
u 14:45

Četiri pjesme grupe Mayales nastale tijekom live sessiona u zagrebačkom Katranu dostupne su na Youtube.

Od danas su na Youtubeu dostupne četiri pjesme grupe Mayales nastale tijekom live sessiona u zagrebačkom Katranu.

Vodećem, autorskom trojcu Petru Beluhanu, Vladimiru Mirčeti i Luki Gečeku pridružili su se producenti njihova posljednjeg albuma "Simbol za sunce" Jura Ferina (klavijature) i Pavle Miholjević (gitara) te Roni Nikolić na basu i Edi Grubišić Cipal na klavijaturama i izveli su pjesme „Most”, „Simbol za sunce”, „Dođi tu” i „Među tajnim tajnama”. Osnovna zamisao benda je objaviti ove godine DVD na kojem bi se između ostalog našao i ovaj Katran sessions kako bi se dolično proslavilo 25 godina od nastanka sastava.

"Koliko je topla preporuka preslušati live izvedbe po redu koji sugerira i Mayales na Youtube stranici (dakle; „Dođi tu“, „Simbol za Sunce“ (Feat. Valerija Nikolovska), „Most“ i „Među tajnim tajnama“), od Mirčetinih floydovskih gitarskih pasaža, preko Valerijinog ‘pečata’, te u country uronjen „Most“, do eteričnog ‘izlaza’ s „Među tajnim tajnama“, toliko ekspresno dođe i razočarenje zašto se session sastoji od samo četiri pjesme, kao i to da bi bilo dobro čuti i neke pjesme s albuma „2“ u tako zaraznom i kvalitetnom ruhu u kojem Mayales ‘upoznaje’ Floyde.",  rekao je Zoran Stajčić glazbeni kritičar portala Ravnododna.

Za video doživljaj pobrinuo se Radislav Jovanov Gonzo, a vokalnu podršku Petru Beluhanu dali su odlični ženski prateći vokali među kojima treba izdvojiti već desetljećima izvrsnu Valeriju Nikolovsku i vokalno prepoznatljivu Nikolinu Kovačević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije