Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati stihovi

Škoro priznao da ga je jedan političar zamolio da ne izvodi 'Sude mi': 'Znate što sam prvo izveo?'

Zagreb: Nastup Miroslava Škore u KD-u Vatroslava Lisinskog
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
20.04.2023.
u 21:30

Glazbenik je gostovao u rubrici IN magazina Tajne iz refrena gdje je pričao o glazbenoj, ali i političkoj karijeri

Glazbenik Miroslav Škoro (60) nastupa još od 1985. godine, a svojim hitovima „Ne dirajte mi ravnicu“, „Šumi, šumi javore“, „Mata“, „Ne vjeruje srce pameti“, „Majko jedina“ te mnogim drugima puni koncertne dvorane godinama. Njegovi stihovi dobro su poznati ne samo u Hrvatskoj, već i šire, a za IN magazin je ispričao i kako je nastao stih "man'se očenaša" u pjesmi "Otvor ženo kapiju", a koji su mu zamjerali svećenici. 

- Ja znam par svećenika koji su mene ozbiljno doživjeli kao "man'se očenaša, vidi ti Škoru, a glumi katolika". Dakle, nisam mislio da se mani ne daj Bože očenaša poput krunice ili molitve. Nego "neboj brojat ljubavi, otvori kapiju, evo nas".. - objasnio je glazbenik.

Isto tako, priznao je i da je zamoljen od strane jednog političara na jednom političkom skupu da ne izvodi pjesmu "Sude mi". 

- Znate što sam prvo izveo? 'Sude mi'! - kazao je.

Otkrio je da ga je za pjesmu „Tamo gdje je dom“ inspirirao Ivica Kostelić – i  to nakon što je vidio koliko truda, rada i ponosa je Ivica ulagao u svaku svoju pobjedu na skijaškoj stazi.

- Kad sam ga vidio kako je pao na koljena, nešto je osvojio, to je bilo strašno. Emotivno - objasnio je. 

Što se tiče pjesme "Ne dirajte mi ravnicu", Škoro je rekao da ju je napisao 1989. godine "u dahu". 

- U jednom dahu stvarno, i ona je došla ovdje u Hrvatsku kao pjesma koja se zvala ' Ja ću se vratiti', međutim stjecajem okolnosti je postala 'Ne dirajte mi ravnicu' i Željko Barba ju je 1. kolovoza pustio prvi put u programu Radio Osijeka - kazao je i dodao da je njegova majka bila sidro koje ga je uvijek vuklo domu, a zbog čega i ova pjesma ima majčinski motiv.

Što se tiče kraja njegove glazbene karijere, rekao je: - Ja ću 'krepat' na pozornici. To nije sporno. Ali ako imam 61 godinu, je li moja karijera na početku? - upitao je. 

VIDEO Stavros se bori s rakom, a sada su ga prebacili u drugu bolnicu: 'Zakompliciralo se'

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
06:59 21.04.2023.

Eee moj Škoro, da si se bar držao glazbe. Ovako....

LU
luckyluke1
23:21 20.04.2023.

Skoro je nametnuo druga milanovića...čeka ga odlikovanje

RE
Realistic
22:58 20.04.2023.

Mister “savršeni”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije