Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne voli biti u javnosti

Sin Darka Rundeka ima čak šest imena, a malo tko zna kako danas izgleda i čime se bavi

Foto: Sanda Hržić
1/10
20.02.2022.
u 10:00

David svira i nekoliko instrumenata, ali ono po čemu ga prepoznaju jest veliki avanturistički duh, pa je tako poznato da je svojevremeno s ekipom na jedrilici preplovio Atlantik.

Glazbenik Darko Rundek (66) jedno je od najvećih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni. Sanda Hržić je već tridesetak godina njegova partnerica, a u javnosti ih zajedno možemo vidjeti u iznimno rijetkim situacijama. Zajedno su dobili i sina 1991. godine koji se rodio u Parizu gdje su tada živjeli, a njegovo ime već godinama intrigira domaću javnost. Naime, sin ima čak 6 imena. David Vid Dimitrije Sebastian Ernest Viktor puno je ime Rundekovog nasljednika. Malo prije Davidovog rođenja, Sanda i Rundek emigrirali su u Pariz.

David danas ima 31 godinu. Iako je s ocem često išao na njegove koncerte pa smo ga mogli vidjeti u publici, javni život nikad ga nije zanimao stoga nije čest ni na društvenim mrežama. Tu i tamo tek objavi poneku uspomenu

David svira i nekoliko instrumenata, ali ono po čemu ga prepoznaju jest veliki avanturistički duh, pa je tako poznato da je svojevremeno s ekipom na jedrilici preplovio Atlantik.

Kad se pojavila korona zatekao se sa svojim brodom i prijateljima u Dakaru u Senegalu, s namjerom da plovi dalje uz zapadno afričku obalu, ali mu je zbog zatvaranja granica jedino preostalo preploviti Atlantik do francuske kolonije Martiniqua, gdje su ih morali primiti kao francuske državljane. Povratak u Europu nije bio moguć zbog nepovoljnih vjetrova. Sad je u Francuskoj na farmi koju sam opisao', rekao je Darko tada za Lupiga.com. 

Ponosni otac nikada nije krio svoju ljubav prema sinu. 

"On je svoj zanat izučio i ispunio tu neku svoju posljednju obavezu prema nama. Svašta je naučio, i raditi s metalom i o permakulturi, kuhanju, muzici… putuje i uči. Kad se čujemo, uvijek mi prvo kaže što je novo naučio", rekao je jednom prilikom Rundek.

Rundek je, podsjećamo, završio režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, a uspjehe je nizao kao frontmen grupe Haustor te u svojoj solo karijeri. 

VIDEO Vjenčanje Hane Huljić i Petra Graše

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Dokman
Dokman
15:49 20.02.2022.

Rundek emigrirao 91.. za njega vrijedi gdje su bio ..😎

DU
Deleted user
18:18 20.02.2022.

Je li to onaj Rundek koji je 1991. bezbrižno plovio Jadranom i bio DJ na brodu ? Dok smo mi u Dubrovniku krvarili pod srpskocrnogorskom opsadom, on se zabavljao puštajući glazbu i pri tome uspio" raditi radio naših snova."

CO
coky
10:40 20.02.2022.

Darko Rundek je jedno od najvećih imena na našoj glazbenoj sceni...Jel vi to nekog zaebavate ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije