Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravo na pobačaj

Severina objavila znakovit video i poslala javnu podršku Mireli Čavajdi, trudnici čiji je slučaj potresao Hrvatsku

Zagreb: Severina na promociji knjige Dimitrija Popovića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
05.05.2022.
u 20:12

- Kamala Harris za predsjednicu svih žena, pogotovo hrvatskih. Mireli Čavajdi i njenoj obitelji želim puno snage. Uz vas sam s puno nježnosti - napisala je pjevačica uz video isječak govora potpredsjednice SAD-a u kojem govori o pravima žena i pravu na pobačaj.

Slučaj trudnice Mirele Čavajde potresao je Hrvatsku nakon što je objavila da joj je u 24. tjednu trudnoće magnetskom rezonancijom na Svetom Duhu potvrđeno da beba u njezinoj maternici ima golemi maligni tumor na mozgu zbog kojega su joj šanse da će preživjeti male, a liječnici kojima se obratila su je uvjeravali da joj ne mogu pomoći jer je u Hrvatskoj pobačaj nakon 10. tjedna trudnoće protuzakonit. Njezina priča i dalje je u fokusu javnosti, a Mireli su podršku odlučile javno uputiti i brojne poznate osobe. Među njima je i pjevačica Severina Vučković koja je Mireli dala podršku preko svojih društvenih mreža. 

- Kamala Harris za predsjednicu svih žena, pogotovo hrvatskih. Mireli Čavajdi i njenoj obitelji želim puno snage. Uz vas sam s puno nježnosti - napisala je pjevačica uz video isječak govora potpredsjednice SAD-a u kojem govori o pravima žena i pravu na pobačaj. 

- Neki republikanski čelnici pokušavaju iskoristiti zakon protiv žena. Kako se usuđuju? Kako se usuđuju reći ženi što smije, a što ne smije raditi sa svojim tijelom? - govori, između ostalog, Kamala u videu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Podsjetimo, Mirela je danas otkrila da njezinu dokumentaciju šalju na drugostupanjsko etičko povjerenstvo u KBC Zagreb. - Primili su me odmah. Doktor mi nije dao nikakve detaljne informacije, ali su dali do znanja da bi bilo bolje da se dijete rodi pa da ga oni pokušaju spasiti. Zapakirali su dokumentaciju za drugostupanjsko povjerenstvo preda mnom i pozvali šofera da to odnese na Rebro. Mogu odmah danas početi donositi odluku da li će mi napraviti zahvat ili ne. Rekla sam im da imam dogovoren termin u Sloveniji i da ih molim da odluka bude sutra. Kazali su mi da se ne nadam previše jer "mi ne možemo ubiti dijete". Doktor me doslovce pitao: "Da li biste vi ubili dijete s tumorom koje ima dvije godine?". Sramotno. Podsjetila sam da mi je njegova struka dala nepovoljne prognoze i rekla da će dijete ili umrijeti ili živjeti s teškim oštećenjima. To su utvrdili još 19. travnja, a oni sad tek šalju nalaze neuropedijatrima pa bih pitala gdje su svi skupa bili do sada - rekla je  Mirela Čavajda, 39-godišnja Zagrepčanka za Večernji list kojoj su u poodmakloj trudnoći utvrdili da dijete u maternici ima ogroman tumor koji pritišće mozak i zbog kojeg ili neće preživjeti ili će živjeti s teškim oštećenjima. 

VIDEO Gotovo je! Prljavo kazalište se raspalo, Fileš zabranio nastupe

Komentara 6

Avatar Kikazaru
Kikazaru
21:55 05.05.2022.

Ma tko Severini smi reći što će ona sa svojim tijelom!? Ako će ga podijeliti s pola Srbije, njeno je pravo....i koliko je malih srba abortirala, nikog se ne tiče. .. samo ne govori u naše ime tko je "predsjednicaa žena", glupo je da nam ti određuješ... vidiš kako je to s "određivanjem" na sve primjenjivo?

LI
LizaLimenni
22:19 05.05.2022.

Evo vidimo, doticna se razumije i u eugeniku. Jer ovo je nista drugo do eugenika. Adolf bi bio ponosan.

GA
gazda
22:59 05.05.2022.

znakovit video je davno objavila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije