Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispisali su povijest

Kraj jedne ere! Najveći hitovi Prljavog kazališta: Uz ove je pjesme tisuće ljudi slavilo, ali i tugovalo

prljavo kazalište, koncert
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/13
05.05.2022.
u 18:21

Prljavci su od svojih punkerskih/novovalnih početaka do danas postali stožerni rock bend u Hrvatskoj, a upravo su hitovima poput ''Heroj ulice'', ''Crno bijeli svijet'', ''Kiše jesenje'', ''Mojoj majci'', ''Lupi petama, reci sve za Hrvatsku'', ''Djevojka od milijun dolara'' i ''Tu noć kad si se udavala'' ispisali stranice hrvatske glazbene povijesti.

Raspali su se Prljavci, za mnoge najmoćniji benda koji je od zagrebačkog naselja Dubrava 1977. godine stigao do velikih pozornica i osvojio srca brojnih obožavatelja. U 45 godina legendarna grupa Prljavo kazalište nanizala je brojne hitove uz koje se slavilo, ali i tugovalo no i dalje će ih u glas pjevati svi, bez obzira na godine.

Prljavci su  hitovima poput ''Heroj ulice'', ''Crno bijeli svijet'', ''Kiše jesenje'', ''Mojoj majci'', ''Lupi petama, reci sve za Hrvatsku'', ''Djevojka od milijun dolara'' i ''Tu noć kad si se udavala'' ispisali stranice hrvatske glazbene povijesti.

Prisjetite se se nekih od najvećih hitova Prljavog kazališta: 

"HEROJ ULICE"

"CRNO BIJELI SVIJET"

"MOJOJ MAJCI (RUŽA HRVATSKA)"

"LUPI PETAMA, RECI SVE ZA HRVATSKU"

"TU NOĆ KAD SI SE UDAVALA"

"DJEVOJKA OD MILIJUN DOLARA"

 

VIDEO Gotovo je! Prljavo kazalište se raspalo, Fileš zabranio nastupe

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:52 06.05.2022.

"Pjesma "Ja sam mladić u najboljim godinama" Prljavo kazalište 1979 ". Ja volim kuharice I debele čistačice I svoje profesorice Što mogu ono nešto da mi rade"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije