Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za skrbništvo

Severina: Nahranili ste me snagom koju sam usmjerila na sina. Ali i na pomoć drugima

Zagreb: Poznati na baletnom koncertu Život na pozornici
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/13
21.02.2024.
u 15:24

Prema novom sudskom rješenju, odlučeno je da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu

Javnost je jučer saznala kako je došlo do obrata u borbi za skrbništvo u slučaju Severine i Milana Popovića. Splitski Županijski sud na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine praktično ponovio svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni "roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno". Prema rješenju, odlučeno je da će dječak naizmjenično živjeti s majkom i ocem, po 14 dana mjesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

Podsjetimo, krajem siječnja Hrvatsku je ponovno iznenadila vijest o još jednom preokretu u sudskoj trakavici između hrvatske glazbene zvijezde Severine Vučković i Milana Popovića. Naime, dramatičan zaplet u borbi za skrbništvo nad njihovim sinom Aleksandrom dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku. Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, – opet vraća ocu. Severina nam je tada u izjavi rekla da joj se "ne da sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica". Sada se pjevačica zahvalila svima koji su joj bili podrška tijekom ove borbe, koja za nju još nije gotova jer planira se izboriti za potpuno skrbništvo. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

VEZANI ČLANCI


- Naučio me život da se ljubav ljubavlju vraća. Tako je bilo i proteklih četiri tjedna (od presude do presude). Stoga, zahvaljujem svima na nevjerojatnih 28 dana ljubavi i podrške kojom ste me obasipali. Nahranili ste me snagom koju sam usmjerila na sina. Ali i na pomoć drugima. Drugačijima. Svatko tko je osjetio tugu, zna kako izgleda život s tugom. Nažalost, spadam u takve i zato vas sve razumijem. Jedina pomoć koju možemo dati jedni drugima jest podrška! Svakom čovjeku kojem je nanijeta nepravda, na kojeg gledaju drugačije, koji nema zaštitu. Javna, sad i odmah. Da bi bili dobro društvo, dobra država – svi građani moraju biti ravnopravni, jednaki pred zakonom, ali prije svega jednaki u srcima.

Sutra izlazi kampanja na koju sam izuzetno ponosna i koju sam snimala prije dva tjedna, kad mi je baš bilo teško. Ali znala sam da moram. Riječ je o kampanji posvećenoj osobama na koje se ne gleda kao na 'normalne', na 'bolesnike u društvu', koji su teško prihvaćeni i od svoje okoline, a isti su kao i mi. A jedini 'bolesnici našeg društva' su oni koji 'drugačije' javno prokazuju, koji bi im oduzimali prava, jednakost…- poručila je Severina. 

VIDEO Više se ne skrivaju: Glumica iz 'Kumova' i glazbenik koji se lani razveo uživaju u ljubavi

Ključne riječi

Komentara 2

FR
Franjo2023
15:41 21.02.2024.

Seve, to je slabost. Snaga bi bila da pronadjes zajednicki jezik sa ocem jer to je najbolji nacin da ti sin odraste u zdravu licnost.

RE
redalert
06:02 22.02.2024.

Sa djetetom radi međudrzavni spor...kako njen način života može biti izabran kao pogodniji od života njenog bivseg supružnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije