Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važnost prevencije

Ryan Reynolds objavio video neugodnog zahvata pa slučajno otkrio izraslinu: 'Ovo vam je potencijalno spasilo život'

Foto: Screenshot YouTube/Ryan Reynolds
1/9
14.09.2022.
u 19:54

Nakon uklanjanja polipa, liječnik je rekao kako je ovime prekinuo rast i spriječio da se polip razvije u nešto puno opasnije.

Holivudski glumac Ryan Reynolds (45) javnosti je poznat iz akcijskih komedija Deadpool, ali i iz one novije, također akcijske komedije, Free Guy, a svoju je popularnost htio iskoristiti za nešto dobro pa je tako pristao na kameri otići na pregled koji je pomalo neugodan, ali itekako važan za zdravlje čovjeka. Reynolds je na kameri otišao na kolonoskopiju kako bi podigao svijest o važnosti pregleda debelog crijeva i na kraju krajeva, raku debelog crijeva, a pola sata u pregled, liječnik mu se obratio i otkrio da je pronašao malu izraslinu.

"To je jednostavan korak koji bi vam doslovno, i mislim doslovno, mogao spasiti život", rekao je glumac gledateljima medicinskog pregleda u kojem liječnici pregledavaju rektum i donji dio crijeva u potrazi za abnormalnostima i bolestima. No, nije očekivao da će i njemu ovaj pregled, prvi u životu, biti potencijalno spasonosan. Naime, liječnik mu je priopćio da mu je pronašao polip, malenu izraslinu, nakupinu stanica koje obično ne uzrokuju nikakve simptome. Neki polipi mogu se razviti u rak, zbog čega je i glumac svoj polip morao odmah ukloniti. 

"Ovo ti je potencijalno moglo spasiti život - ne šalim se, nisam previše dramatičan", rekao mu je liječnik i dodao: "Upravo zbog toga ovo radiš. Nisi imao simptome".

Nakon uklanjanja polipa, liječnik je rekao kako je ovime prekinuo rast i spriječio da se polip razvije u nešto puno opasnije.

Video je nastao u suradnji s najvećom i najstarijom neprofitnom organizacijom kolorektalnog karcinoma u SAD-u "Colorectal Cancer Alliance" i "Lead from Behind".

Glumac je video objavio i na svom YouTube profilu.

Ranije ove godine, Reynolds je govorio o svojoj borbi s anksioznošću, tijekom intervjua za CBS-ov Sunday Morning.

"Imao sam tjeskobu stvarno cijeli život. I znaš, osjećam se kao da imam dva dijela svoje osobnosti, taj jedan preuzima kad se to dogodi. Ali sjećam se da bih stajao iza pozornice nekog intervjua prije nego što bi se zastor otvorio, i pomislio bih u sebi: 'Umrijet ću. Doslovno ću umrijeti ovdje. Zavjesa će se otvoriti i ja ću biti, samo ću biti simfonija bljuvotine...samo, kao, nešto užasno će se dogoditi!", ispričao je tada. 

VIDEO>>Od ranih jutarnjih sati ljudi se okupljaju ispred Buckinghamske palače kako bi se oprostili od Kraljice

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Beyonder
14:11 18.09.2022.

Već sam bio na 2 sprovoda kolegama s posla koji su umrli od raka debelog crijeva samo zato jer su tvrdili da nikad u životu ništa neće ući u njihov šupak. Jedan imao 43 drugi 56 godina. Ja sam svoj pregled obavio sa 40 na svij zahtjev jer mi i djed umro od istoga i kao i mnogi odbijao pregled i terapiju. Budale svi od reda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije