Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni video

RTL poslao važno upozorenje: 'Ne nasjedajte na ovo, Zoran Šprajc je žrtva. Poduzimamo korake'

Foto: RTL
1/13
26.11.2023.
u 10:21

Autori lažnog videa potiču ljude da ulože novac i obrate im se za pomoć. Bitno je istaknuti da je sam video u potpunosti generiran pomoću umjetne inteligencije, što je vidljivo i bez stručnog znanja.

Na društvenim mrežama brzo se širi lažni video koji manipulativno koristi urednika i voditelja RTL-a, Zorana Šprajca, te njegovu emisiju u svrhu vlastite promocije. Autori lažnog videa potiču ljude da ulože novac i obrate im se za pomoć. Bitno je istaknuti da je sam video u potpunosti generiran pomoću umjetne inteligencije, što je vidljivo i bez stručnog znanja. 

Iz RTL-a ističu ozbiljnost situacije te naglašavaju da video nanosi štetu Zoranu Šprajcu, RTL-u te ostalim sudionicima. Apeliraju na korisnike društvenih mreža da ne nasjedaju na sadržaj spornog videa. Trenutno, RTL poduzima korake kako bi uklonio problematičan video, dok se Zoran Šprajc i RTL Hrvatska jasno distanciraju od svih navedenih tvrdnji u tom video materijalu.

Inače, Zoran Šprajc (55), urednik i voditelj RTL-ove emisije "Stanje nacije", na Instagramu se pohvalio novom tetovažom. Šprajc već ima tetovažu na desnoj ruci, a sada se pohvalio kako je tetovirao i lijevu ruku.

VEZANI ČLANCI:

- Iz njujorške Mome su već zvali da im posthumno ostavim ruku za stalni postav ali razmislit ću još , možda netko da više. Uglavnom kad pitaju kako je bilo, bolno je bilo ali su u tattoo studiju sve to stoički istrpili i besprijekorno minuciozno iscrtali ovo djelo. I da, djelo nema nikakvu poruku. Samo je djelo, napisao je Šprajc pokraj videa na kojem je pokazao kako je izgledalo tetoviranje. 

- Gospon Šprajc vi ste ponoreli skroz na skroz. Bilo bi bezbolnije postati biker. I onda nije problem ako se predomislite nakon kad čovjeka neke faze puste, poručila mu je pratiteljica.

- Samo djelo nema poruku ali tetoviranja u 50+ ima poruku ali ne smijem reći, dodala je druga, a treća je pratiteljica napisala kako je dva puta provjeravala čiji je profil. 

VIDEO Vitasović rastužio fanove: 'Idem sa suprugom izvan države. Pun mi je klinac mikrofona i pijanih ljudi'

Komentara 4

GR
Greben
16:51 26.11.2023.

Cista reklama! Da je pokusaj ozbiljne prevare nitko tko je ozbiljan prevarant nebi to pokusao raditi preko ovog Sprajca i RTL-a! Tko normalan bi radio prevaru preko prevare!

PV
prcko.vita
10:46 26.11.2023.

Niste nam rekli što da radimo kada uskoro umjetna inteligencija se neće razlikovati od ove prave ljudske inteligencije.

LE
lector2corrector
13:25 26.11.2023.

ponoreli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije