Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REALITY SHOW

Ratni zločinci u reality showu?

16.02.2009.
u 15:49

Televizijska mreža NBC priprema novu reality-emisiju u kojoj će ekipa tražiti ni manje ni više nego ratne zločince. Koncept je zamišljen kao poludokumentarna emisija u kojoj će grupa novinara istraživati lokacije i kretanje pojedinaca za koje se sumnja da su počinili ratni zločin.

Skrivenim kamerama i prislušnim uređajima trebao bi se snimiti kontroverzan materijal koji bi prikazao svakodnevicu ljudi koji, usprkos svojoj jezivoj prošlosti, žive normalno u razvijenim zemljama.

Prva epizoda, navodno, progoni Leopolda Munyakazija, profesora francuskog jezika na fakultetu u Marylandu koji je optužen za genocid u Ruandi. Navedeni je naglasio da nikad nije sudjelovao u pokoljima Tutsija, a snimanje emisije razljutilo je administraciju fakulteta toliko da je njegov predsjednik napisao otvoreno pismo u kojem je naveo zbunjenost činjenicom da tužitelj hoda svijetom u pratnji televizijskih kamera.

Iako ovo nisu jedine kritike, producenti očekuju uspjeh serijala. Kuća NBC prije nekog je vremena povukla show "Uloviti seksualnog predatora" u kojem je ekipa sustavno tražila pedofile na internetu, te ih potom prikazivala na televiziji.

(p.s)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije