Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Voice

Publika voli domaće hitove i zabavljače

The Voice
Foto: Dario Njavro/HTV
1/5
04.04.2016.
u 11:00

U prvoj emisiji uživo nastup u četvrtfinalu izborilo je 12 pjevača, a prvi put u odlučivanje tko ide dalje, a tko kući, uključena i publika

Pravila su nemilosrdna. S druge strane, da nisu, teško bismo mi došli do pobjednika ili pobjednice druge sezone HRT-ova showa The Voice koji traži najljepši glas Hrvatske jer u ovoj fazi natjecanja samo nijanse u glasovima čine razliku. Srećom po mentore, ove subote, tijekom prve emisije uživo, u igru je uskočila i publika pa nekima olakšala posao, drugima zadala glavobolje, a mi ćemo se usuditi reći, još jednom pokazala kako muški natjecatelji talent emisija gotovo bez iznimke dobiju zeleno svjetlo za prolaz dalje kad se baš gledatelje pita za mišljenje.

Tko je jači?

Potvrdilo se to i u subotu kad je u daljnje natjecanje publika poslala Alena Đurasa iz Jacqeusova tima koji je sve oduševio izvedbom Gibonnijeve pjesme „Ozdravi mi ti“. Ulaznicu u četvrtfinale od publike je dobio i Edgar Rupena, Tonyjev pulen koji je maestralno izveo “Adagio” u verziji vokalne skupine Il Divo, a situacija je najproblematičnija bila Ivanu Dečaku koji je imao dva pjevača u timu, a publika je spasila – jednoga. U četvrtfinale je tako otišao simpatični Vedran Ljubenko izvedbom pjesme „Stairway to Heaven“ grupe Led Zeppelin kao šlag na torti emisije, a Dečak je morao birati između fantastične Tajane Beline i drugog muškog kandidata, Vjekoslava Ključarića. Premda je Vjeku već jednom prije spasio tj. preoteo, Dečak je sad odlučio drugačije. – Nisam se nadao da ću morati birati između vas – kazao je Dečak pa Tajanu poslao u daljnje natjecanje.

U četvrtfinale showa plasirale su se još i Rea Matić i Petra Vurušić iz Jacquesova tima. Natjecanje nastavljaju i Lucija Lučić, Eni Jurišić i Ruža Janjiš iz Indirina tima. Tonyjev tim će, uz Edgara, predstavljati i Monika Perić i Ana Androić Knežević, a Ivan uz Vedrana i Tajanu ima i Stefany Žužić. Upravo je Stefanyn put u drugoj sezoni Voicea jedan od najzanimljivijih. Simpatična 18-godišnjakinja s otoka Krka koja pjeva od svoje pete godine u Ivanovu je timu završila nakon preuzimanja u nokaut fazi, a stvar je zanimljivija u tome što je do nokauta uopće i došla jer ju je Indira spasila kad ju je Jacques izbacio u fazi dvoboja u kojem je bila s Alenom Đurasom. Sudeći po glasovima publike, spašavanje se isplatilo!

Pravi izbor pjesme

Ono što još možemo primijetiti jest i kako domaće pjesme još uvijek gube bitku sa stranim hitovima iako, pravilno odabrane, prije mogu biti adut nego prepreka pobjedi. Od 14 subotnjih nastupa, svega pet pjesama bilo je izvedeno na hrvatskom jeziku, a gotovo svi su izvođači prošli dalje. Uz Alenova Gibu, Ivona je pjevala Ninu Badrić, ali je ispala, no prolaz dalje zaslužile su Petra s pjesmom “Drugo ime ljubavi” grupe E.T. , Lucija s „Da se tebi opet vratim“ Nine Badrić i Tajana sa „Sve je neobično ako te volim“ grupe Stijene. Možda bi i Vjeko izborio prolaz dalje da je pjevao “nešto naše”...

>> Izabrani četvrtfinalisti natjecanja: 12-ero pjevača koji će se nastaviti boriti za titulu Najljepšeg glasa Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 2

AR
ana.rimbaud
08:29 05.04.2016.

Teza o domaćim pjesmama bi vam možda stajala, no 5-ero natjecatelja je pjevalo domaću pjesmu, a samo je dvoje natjecatelja koji su pjevali domaću pjesmu "spasila" publika od ukupno 8 koliko je prošlo dalje zahvaljujući telefonskim pozivima.

FZ
filip.zg.odna
11:00 08.04.2016.

#samoseve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije