Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJESMA S DORE

Prva suradnja Vatre i Dalibora Matanića - pogledajte "Slatke suze gorka ljubav"!

Vatra
Foto: Mare Milin
1/3
09.01.2024.
u 15:24

Na lokacijama očaravajućeg otoka Krka svoje su uloge sjajno odigrali Maja Miletić, Lena Medar, Zala Đurić, Ana Nikšić, Lucija Alfier i Dean Lalić. Nove fotografije benda snimila je fantastična Mare Milin, a za odijela je zaslužan naš poznati dizajner Ivica Klarić.

"Slatke suze gorka ljubav" pjesma je s kojom se Vatra prijavila na ovogodišnje natjecanje Dora. 

"Vatra ne pripada niti jednom žanru, mi smo nesvrstani, a kao takvi možemo komunicirati i spajati nespojivo. Tako smo u novoj pjesmi programing i elektroniku povezali sa mandolinom koju je fantastično odsvirala Sanja Vrančić. I premda je mandolina pjesmu obojala u vedre boje, sam tekst donosi dijametralno suprotnu atmosferu, što u konačnici savršeno opisuje jednu nesavršenu vezu." - rekao je Ivan Dečak, autor glazbe i teksta za pjesmu "Slatke suze gorka ljubav".

 

Ipak, upravo savršen spoj ispala je suradnja s nagrađivanim redateljem Daliborom Matanićem koji potpisuje režiju video spota. Njegova umjetnička estetika potpuno se stopila sa temom pjesme i stvoren je upečatljiv trominutni film. "Kad se radi iz iskrenih emocija, boli i nade uvijek dobijete malu satisfakciju - u jednom trenutku smo došli, svaki sa svoje strane - Ivan sa svojom muzičkom i ja sa svojom vizualnom poezijom i susreli se pred istim stihom: "Samoća dušu otruje..." Tad znate da ste se zaputili na pravo uzbudljivo i nepredvidljivo putovanje koje budi sve kreativne radare i na kojem uz sve to susrećete i nevjerojatnu plejadu novih glumačkih lica i lude lokacije." 

VEZANI ČLANCI: 

Na lokacijama očaravajućeg otoka Krka svoje su uloge sjajno odigrali Maja Miletić, Lena Medar, Zala Đurić, Ana Nikšić, Lucija Alfier i Dean Lalić. Nove fotografije benda snimila je fantastična Mare Milin, a za odijela je zaslužan naš poznati dizajner Ivica Klarić.

Dalibor Matanić o suradnji s Vatrom: 

- Strpljivo su Ivan Dečak i ekipa iz Vatre godinama čekali da se uspijemo dogovoriti ne bi li zajedno vizualizirali neku njegovu pjesmu. Dodatno iskompliciralo stvari što su Jura Ferina i Pavao Miholjević zaduženi za produkciju njihovih pjesama, a paralelno rade meni muziku za filmove i serije tako da je i tu nerijetko nastajao kaos.  Svo to čekanje sad ima smisla. Kao što glumcima znam reći da postoji idealan trenutak za potencijalnu suradnju, mislim da sam to i Ivanu jednom napomenuo bez obzira koliko me sumnjičavo tad gledao...  I na kraju je došao taj trenutak gdje momci imaju sigurni hit u rukama, a meni se otvorio prostor da svojim filmskim instinktima obogatim njihovu muziku. Filmski instinkti su nam donijeli zlatno doba muzičkih spotova krajem 90-tih (Daft Punk, The Chemical brothers, Air, Prodigy itd.) režiranih od strane vizualnih genijalaca tipa Jonzea, Gondrya, Cunninghama, Millsa i niz drugih. Tako da ovo nije klasična izjava za medije nego više neka vrsta malog manifesta o dvije poezije: muzičkoj i filmskoj koje zajedno ponovo stvaraju medij muzičkog filma i nadopunjuju se. 

Živimo u doba gdje se zaboravilo da je muzika umjetnost. Upravo kao što umjetnosti treba pripadati i muzički film. "Slatke suze gorka ljubav" je prvi dio muzičkog filma kojim pratimo kako ljubav pronalazi svoj put kroz sve testove iskrenosti i životne izazove. Pozivamo vas na instinktivno stvaranje jednog svježeg ljubavnog muzičkog filma u svijetu gdje je dosta toga proračunato. Kad se radi iz iskrenih emocija,boli i nade uvijek dobijete malu satisfakciju - u jednom trenutku smo došli, svaki sa svoje strane - Ivan sa svojom muzičkom i ja sa svojom vizualnom poezijom i susreli se pred istim stihom: "Samoća dušu otruje...". Tad znate da ste se zaputili na pravo uzbudljivo i nepredvidljivo putovanje koje budi sve kreativne radare i na kojem uz sve to susrećete i nevjerojatnu plejadu novih glumačkih lica i lude lokacije.

Vežite se, polijećemo zajedno.

VIDEO: Lejla Filipović otkrila tajnu sretnog braka s Tarikom: 'Puno je tu rada'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije