Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film devet u kinima

Privid arta za današnju uobičajenu filmsku publiku

devet
15.01.2010.
u 13:32

Film povremeno djeluje kao kvaziartističko šmiranje za današnju kinopubliku, ali uglavnom se oslanja na šarm Italije pedesetih, vespi i drugih rekvizita iz fundusa “dolce vite”.

Prvo je pitanje u slučaju filmskog mjuzikla “Devet” što je redatelj Rob Marshall htio postići uzimanjem glasovitog, umjetnički nedodoriljivog Fellinijeva filma “8 i pol” (po nekim kritičarima najboljeg filma svih vremena). Drugo pitanje može biti čemu mjuzikl o redatelju pod stresom nadahnuća kada smo i to već superiorno vidjeli u Fosseovu “Sav taj jazz”? Oba pitanja nisu prava jer Roba Marshalla (“Chicago”) nisu vodili pretjerani umjetnički porivi.

Kao da očekujete da Crvena jabuka iz umjetničkih motiva krene obrađivati The Clash. Film povremeno djeluje kao kvaziartističko šmiranje za današnju kinopubliku, ali uglavnom se oslanja na šarm Italije pedesetih, vespi i drugih rekvizita iz fundusa “dolce vite”, na Daniel-Dayja Lewisa, Nicole Kidman i Penelope Cruz te romantiku moralnih dilema serijskog preljubnika. Relativno zabavno, ali bez ijedne doista jake pjesme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije