Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna karijera

Prepoznajete li ovog slavnog glumca na fotografiji iz mladosti? Dvije uloge su ga posebno proslavile

Foto: Facebook
1/4
22.11.2023.
u 21:45

Prvo veće postignuće Rowana Atkinsona bila je emisija "Atkinson People" koju je osmislio sa svojim prijateljem Curtisom

Britanski glumac Rowan Atkinson publici je najpoznatiji po ulozi Mr.Beana te ulozi Edmunda Blackaddera u kultnoj seriji "Crna guja", a malo tko bi ga prepoznao na naslovnoj fotografiji našeg članka koja je snimljena tijekom njegove mladosti i studentskih dana.  Atkinson je rođen je 1955. godine u Consettu u Engleskoj te je nakon završetka osnovne i srednje škole studirao na Oxfordu te je odabrao smjer elektroinženjering. 

Rowan je imao fenomenalno pamćenje i obožavao je fiziku i zato nije bilo iznenađujuće što je za buduće zanimanje odabrao znanstveni smjer. Tijekom studentskih dana je bio član dramske grupe u kojoj je pisao i izvodio brojne skečeve i tada je upoznao brojne glumce te je pomalo zavolio glumu.  Njegovo prvo veće postignuće bila je emisija "Atkinson People" koju je osmislio sa svojim prijateljem Curtisom. Radnja je bila temeljena na intervjuima koje je Rowan uzeo od izmišljenih gostiju. Pokazuje veliki komičarski talent i iako je glumio u brojnim serijama i filmovima publika ga najbolje pamti kroz uloge u "Mr. Beanu" te "Crnoj guji".

Rowan se 1990. oženio za Sunetru Sastry, a upoznali su se kasnih 80-ih kada je ona radila kao BBC-jeva šminkerica. U braku su dobili dvoje djece, a do razvoda je došlo jer se Rowan zaljubio u glumicu Louise Ford koja je od njega bila mlađa 26 godina.

Njegova bivša supruga je bila iznenađena što se Atkinson zaljubio u mlađu djevojku i bila je dosta zbunjena i uznemirena. Njihova brakorazvodna parnica 2015. godine je na sudu trajala točno 65 sekundi. Sunetra je ostala živjeti u njihovoj vili vrijednoj više od 25 milijuna eura, a Rowan se preselio u njihovu vikendicu vrijednu 5 milijuna eura.  Kći Lily mu je jako zamjerila što je napustio njezinu majke zbog druge žene i njemu u inat je uzela mamino prezime. Atkinson je jedan je od najbogatijih glumaca u Velikoj Britaniji.

VIDEO Vitasović rastužio fanove: 'Idem sa suprugom izvan države. Dosta mi je mikrofona i pijanih ljudi'

 

Ključne riječi

Komentara 5

ČV
čača vrati se
10:47 23.11.2023.

baca na tarika

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
06:22 23.11.2023.

Pametan čovjek spava u garaži.

Avatar damat
damat
23:13 22.11.2023.

Aleksandar Vučić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije