Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 90-oj godini

Preminuo poznati redatelj Mike Hodges, mnogi ga se sjećaju po 'Flash Gordonu'

profimedia
21.12.2022.
u 17:47

Mike Hodges je umro u subotu u svom domu u Dorsetu, na jugozapadu Engleske, rekao je u srijedu njegov producent i prijatelj Mike Kaplan britanskom Guardianu i američkom časopisu Variety.

Britanski redatelj Mike Hodges, poznat kao režiser filma "Flash Gordon" iz 1980., umro je u 90-oj godini života, objavio je njegov producent. Hodges je umro u subotu u svom domu u Dorsetu, na jugozapadu Engleske, rekao je u srijedu njegov producent i prijatelj Mike Kaplan britanskom Guardianu i američkom časopisu Variety.

Njegov rad je uključivao britanske gangsterske filmove, a prvi veliki filmski uspjeh postigao je s filmom "Get Carter" 1971. sa Sir Michaelom Caineom u glavnoj ulozi. S Caineom je snimio i film "Pulp" nakon kojeg je glumac postao slavan. Film "Flash Gordon" je njegova adaptacija istoimenog stripa u kojem su glumili Ornella Muti i Max von Sydow.

Hodges je rođen je u Bristolu, a prije filmske karijere radio je kao računovođa te dvije godine služio na Kraljevskom pomorskom minolovcu na sjeveru Engleske.

Kasnije je rekao da je na tome poslu svjedočio "strašnome siromaštvu" koje je potom u njemu potaknulo osjećaj bijesa koji je uklopio u film "Get Carter".

Dugogodišnji prijatelj i glumac Malcolm McDowell nazvao ga je "jedinstvenom pojavom" britanske kinematografije. Zadnji film, "Samo me smrt može zaustaviti" s Cliveom Owenom i Charlotte Rampling, režirao je 2003. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Zavratnica
Zavratnica
18:09 21.12.2022.

Flash, he saved the universe. Flash Gordon aaaa

ZA
zagi101
20:40 21.12.2022.

užas od filma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije