Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kultnom filmu

Preminuo je autor pjesme 'A sad adio' koju je otpjevao Oliver Dragojević

Foto: Youtube screenshot
1/7
23.02.2021.
u 16:20

Skladao sam tu pjesmu u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda, ispričao je jednom prilikom Vojkan Borisavljević koji je preminuo u Beogradu u 74. godini.

Skladatelj i dirigent Vojkan Borisavljević preminuo je u Beogradu u 74. godini, prenosi Kurir. je skladao pjesme za brojne poznate glazbenika ali i za televizijske serije i filmove, poput serija "Sivi dom" i "Vruć vetar". Njemu pripadaju i zasluge za pjesme "Odiseja", "Ljubav je samo reč", "Ja te volim" te za pjesmu "A sad adio" koju je kao uvodnu pjesmu za film "Vruć vetar" otpjevao Oliver Dragojević.

-  Sjećam se toga, kao da je jučer bilo. Išao sam u Dubrovnik. Redatelj Aco Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebala biti ta pjesma, naglasili su kako se mora osjećati vrući vjeta.  Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pjesmu –ispričao je jednom prilikom Borisavljević. 

– Skladao sam tu pjesmu u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obilježio pjesmu, a poslije su je mnogi snimili. Lijepo sam surađivao sa Oliverom - ispričao je skladatelj u jednom intervju. 

 

Komentara 5

DU
Deleted user
16:43 23.02.2021.

RIP, lijepa pjesma, A sad adio..

Avatar Dalmacija
Dalmacija
17:05 23.02.2021.

Opet vijesti iz Srbije. Danima je bio Novi Sad, sada ste prešli na Beograd. Dosta više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije