Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGIČNI GLAS

Preminula pjevačica koju su Britanci obožavali, njena pjesma dizala im je moral tijekom pandemije

Dame Vera Lynn
Foto: Kieran Doherty/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/9
18.06.2020.
u 20:23

Inače, Vera Lynn je mlađoj generaciji poznata  kroz pjesmu "Vera" s albuma The Wall, Pink Floyda. Tekst pjesme odnosi se na njezinu pjesmu "We'll Meet Again", koja je također poznata iz završne scene Kubricovog filma "Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu"

Dama Very Lynn, jedna od najomiljenijih britanskih pjevačica, preminula je danas u 104. godini života. Počela je nastupati 1935. godine, no vrhunac karijere dostigla je za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je dobila nadimak "The Forces' Sweetheart". 

Osim po magičnom glasu Vera Lynn u kolektivnoj svijesti Britanaca ostat će upamćena po dizanju morala britanskim trupama na ratištu.

Često ih je obilazila i pjevala im uživo, a  pjesme 'We'll Meet Again' i 'The White Cliffs of Dover' davale su snagu vojnicima. 
Kraljica Elizabeta II. nedavno je riječi pjesme koristila i u panedmiji koronavirusa, kako bi dodatno dizala moral svojim građanima. 

Inače, Vera Lynn je mlađoj generaciji poznata  kroz pjesmu "Vera" s albuma The Wall, Pink Floyda. Tekst pjesme odnosi se na njezinu pjesmu "We'll Meet Again", koja je također poznata iz završne scene Kubricovog filma "Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu".

Vera Lynn se na britanskoj top listi albuma posljednji put pojavila prije šest godina, a nakon objave njene smrti ponovno je porasla potražnja za njenim pjesmama, pa bis e vrlo lako mogla ponovno naći na top-listama. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije