Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 81. GODINI

Preminula Ljiljana Petrović, prva predstavnica Jugoslavije na Euroviziji

Foto: Screenshot YouTube
1/3
04.02.2020.
u 16:37

Krajem sedamdesetih godina, lagano se povukla sa estrade. Njena najpoznatija pjesma je ostala ona Jovana Adamova s kojom je sudjelovala na Opatiji 1966. godine "Neka to ne bude u proleće".

Srpska pjevačica Ljiljana Petrović i prva predstavnica Jugoslavije za pjesmu Eurovizije preminula je u 81. godini života, piše srpski Kurir

Ljiljana je te 1961. godine u Cannesu sa pjesmom "Neke davne zvezde" Jože Privšeka i Miroslava Antića osvojila osmo mjesto s devet bodova.

Foto: Screenshot YouTube

Ljiljana je u ljeto 1960. pjevala na Malom Lošinju, gde ju je zapazio direktor Jugotona te joj ponudio snimanje ploče u Ljubljani, gdje ju je potom čuo Jože Privšek i ponudio svoju pesmu, sa kojom je nastupila na Euroviziji. Do tada anonimna pjevačica iz Novog Sada, tako je dostigla na sami vrh domaće zabavne glazbe, a nastupala je na brojnim domaćim festivalima, iako nikada nije pobijedila.

Krajem sedamdesetih godina, lagano se povukla sa estrade. Njena najpoznatija pjesma je ostala ona Jovana Adamova s kojom je sudjelovala na Opatiji 1966. godine "Neka to ne bude u proleće". Od 1989. godine Ljiljana piše haiku poeziju, 1991. objavila je i knjigu, a kasnije je počela da sklada i glazbu na haiku stihove, po čemu je jedinstvena. 

Ljiljana Petrović rođena je u Bosanskom Brodu 1939. godine, a do danas je živjela u Novom Sadu. 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nešperlin
17:30 04.02.2020.

Lijepi glas,osjećajan,bečka škola, toga više nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije