Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak glazbenika

Poznati se opraštaju od Massima: 'Potpuno sam u šoku, bio si velik i poseban'

Foto: Pixsell kolaž
1/13
23.12.2022.
u 18:37

Odmah nakon što je vijest o smrti objavljena na društvenim mrežama počele su pristizati i prve reakcije šokiranih kolega i prijatelja.

Glazbeni svijet šokirala je vijest o smrti Massima Savića (60). Veliki glazbenik preminuo je nakon kratke i teške bolesti, a tužnu vijest potvrdili su na njegovoj službenoj Facebook stranici. 

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure.Eni i Mirna", stoji u dirljivoj objavi. 

Odmah nakon što je vijest objavljena na društvenim mrežama počele su pristizati i prve reakcije šokiranih kolega i prijatelja.

Među prvima od Massima se oprostio mladi glazbenik Dino Jelusić.

"Massimo... Pa je li to moguće? Prijatelju dragi, počivao u miru. Nikako nismo uspjeli realizirati taj duet koji planiramo već dvije godine, toliko smo vremena proveli na telefonu pričajući o životu i svemu šta dolazi i sad ovo. Potpuno sam u šoku. Da mogu vratiti vrijeme, vratio bi se na početak 11.mj i došao na tvoj veliki koncert u Arenu i otputovao dan kasnije. Bio si velik i poseban. Hvala ti na svoj glazbi, podršci i ljubavi. Voli te Dino", napisao je Jelusić na svom Facebook profilu. 

Shrvan je i Jacques Houdek. "Dragi prijatelju, predragi kolega Massimo, počivaj u miru Božjem. Večeras ću u Tvojoj Puli pjevati samo za Tebe i Tebi u čast…", poručio je Jacques. 

Vijest o smrti pogodila je i Tončija Huljića koji je na Facebooku objavio Massimovu crno-bijelu fotografiju. "Dragi prijatelju", napisao je uz emotikon sklopljenih ruku. 

Tugu nije krio ni voditelj Duško Ćurlić Ćurla. Uz snimku HRT-ove emisije A strana tek je kratko napisao "Amigo" uz emotikon srca. 

Posljednje zbogom putem društvenih mreža uputio mu je i Hamed Bangoura. "Putuj mirno i zapjevaj nam za Božić, tamo negdje gore, u društvu Olivera, Rajka, Akija, Dine, Kemala ...Iskrena sućut obitelji", napisao je Bangoura. 

I kustos Josip Joško Tešija javio se na svom Facebooku. "Zbogom dragi Massimo..ostaju uspomene...baš zadnja..kad si snimao u Galeriji..divna druženja , pjesma , razgovori..posebnost..Mirno plovi prijatelju u dubine SVEMIRA...🖤🖤🤍

Javio se i Toni Cetinski. "Počivao u miru Massimo. Iskrena sućut obitelji i tvojem malom krugu velikih ljudi", poručio je Tony.

"Ostali smo bez još jednog glazbenog velikana... Počivao u miru!", napisao je voditelj Zoran Šprajc

"Naravno da bih te mogla pamtiti kao genijalca savršenog sluha. Kao pjevača čiji glas i izvedba tisuće ljudi vodi u trans. Kao kreativca koji stvara čudesne pjesme i sasvim posebne reklame… Kao intelektualca s kojim se moglo razgovarati o mnogočemu… Kao požrtvovnog oca i supruga… Kao…

Ali želim te pamtiti onako opuštenog i veselog, potpuno svog, kako usred mog dnevnog boravka, u sitne sate prepričavaš zgode od kojih Eni i ja pucamo od smijeha dok nam kćeri spavaju u susjednoj sobi… 🥰

Mirno spavaj, dragi Massimo.
I hvala za sve", ovim se riječima od glazbenika oprostila voditeljica Karmela Vukov-Colić.

Neki od poznatih svoje su komentare ostavili i ispod objave na Massimovoj službenoj Facebook stranici. "Tuga beskrajna", poručio je glazbenik, scenograf i umjetnik Ivica Propadalo. "Dragi Massimo, pjevaj zauvijek u nebesima. Eni i Mirna, iskrena sućut u vašoj boli!", napisala je Sanja Doležal. 

Tužan i potresen bio je i Bajaga, koji je napisao:

Užasna vest zatresla je region. Posle kratke i teške bolesti, u 61. godini preminuo je Massimo Savić. Poput mnogih drugih, i Momčilo Bajagić je u šoku i sa nevericom primio tragičnu vest. 
"Moj drug, veliki muzičar, veliki pevač, odličan gitarista", tužnim glasom nabraja Bajaga. "Zvuk njegove gitare podsećao je na Bouvijevu.  Upoznali smo se i sprijateljili 1984. na Opatijskom festivalu gde sam svirao sa Instruktorima, kao i njegov bend Dorian Gray".  
Bajaga se, kaže, vidio s Massimom nedavno u Beogradu, a ne tako davno i u Zagrebu. 
"Nije mi rekao da je bolestan. Ovo je mnogo veliki gubitak za regionalnu scenu", napisao je Bajaga.

Od Massima su se oprostili i iz njegove diskografske kuće Aquarius Records. "Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je naš Massimo. Zauvijek ćemo se s radosti i ljubavi sjećati našeg voljenog Maxa zahvalni što smo bili suputnici u njegovoj blistavoj karijeri i iznad svega što smo imali čast poznavati prekrasnog čovjeka i s njim dijelili trenutak u vremenu. Max, hvala ti na glazbi, ljubavi, prijateljstvu, smijehu i čaroliji koja ostaje zauvijek. Čuvati ćemo tvoje cure...", poručili su iz Aquarius Recordsa.

VIDEO Kralj Charles zabranio kuharima da spremaju jedno od omiljenih jela Kate Middleton 

 

Ključne riječi

Komentara 5

LJ
ljudemisi
22:39 23.12.2022.

Ovi očekuju da se i o njima piskara naveliko kada odu

DU
Deleted user
21:14 23.12.2022.

Pocivaj u miru.... veliki umjetnik si bio i ostat ces u mnogim srcima.

Avatar Tombstone
Tombstone
19:48 23.12.2022.

Hmmm. Bas ni jedan od njegovih kolega I prijatelja nije imal kaj za rec?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije