Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagodila se s uskok-om

Poznata voditeljica za 100 eura kupila potvrdu za COVID-19, sad je osuđena na šest mjeseci zatvora

Zagreb: Sprovod Nedjeljka Badovinca Jumba, producenta kultne emisije Noćna mora
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
29.02.2024.
u 11:11

Uz Vjekoslavu Bach Vasić, prema pisanju medija, u istom slučaju optužen je i njezin suprug Željko Vasić kojeg se tereti da je posredovao u pribavljanju lažne potvrde za COVID za drugu osobu

Televizijska voditeljica Vjekoslava Bach Vasić, optužena za davanje mita radi izdavanja lažne potvrde za COVID, priznala je krivnju i nakon nagodbe s Uskokom osuđena je uvjetno na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Uz sporazumnu kaznu, Bach mora platiti i 100 eura troškova sudskih postupaka. Prema optužnici, ona je preko posrednika platila 100 eura medicinskoj sestri Petri Rumihi iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, a sve kako bi bez cijepljenja pribavila potvrdu. Uz Vjekoslavu Bach Vasić, prema pisanju medija, u istom slučaju je optužen i njezin suprug Željko Vasić kojeg se tereti da je posredovao u pribavljanju lažne potvrde za drugu osobu.

U rujnu prošle godine tužiteljstvo je zbog davanja mita za neistinit upis cijepljenja protiv COVID-19 pokrenulo istragu protiv ukupno 243 osobe, a među osumnjičenima našao se i niz osoba iz javnog života.

VEZANI ČLANCI

Prema pisanju medija, među osumnjičenima za sređivanje potvrda bili su pjevač Tony Cetinski, poznat po svojim antivakserskim stavovima i vlasnik narodnjačkog kluba Urnebes Tomislav Kolarić, ali i cijeli niz javnosti nepoznatih osoba, od kojih se većina nagodila s tužiteljstvom.

Među njima je i operna pjevačica Lana Kos, koja je nakon nagodbe sporazumno osuđena na šest mjeseci zatvora uvjetno s dvogodišnjim rokom kušnje.

Uskok: Lažne potvrde izdane za najmanje 226 osoba

Pored kupaca lažnih potvrda, Uskok je početkom siječnja podigao optužnicu protiv Petre Rumihe i 11 posrednika koji su većem broju necijepljenih za 100 eura mita omogućili neistinit upis u registar cijepljenja protiv COVID-19.

Dvanaesteročlanu skupinu tereti se da su se od srpnja do 15. studenoga 2021. povezali u zajedničko djelovanje radi omogućavanja izdavanja EU digitalnih potvrda za COVID necijepljenim osobama za novčanu naknadu.

Prema Uskoku, pripadnici skupine od kupaca su pribavljali osobne podatke potrebne za upis cijepljenja i preuzimali dogovorenu novčanu naknadu, a dio naknade zadržavali su za sebe.

Digitalne potvrde za COVID tako su izdane za najmanje 226 osoba, a Petra Rumiha i posrednici pribavili su nepripadnu imovinsku korist od najmanje 26.300 eura, od čega je sada već bivša medicinska sestra, prema tvrdnjama Uskoka, zaradila najmanje 22.600 eura.

Za podmićivanje službene ili odgovorne osobe da unutar ili izvan granica svoje ovlasti obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smjela obaviti, zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do osam godina zatvora.

VIDEO Gasi se poznata domaća televizija! Novinari šokirali emotivnim videom: 'Zahvaljujemo na pozornosti'

Komentara 16

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:16 29.02.2024.

Ona na šest mjeseci zatvora, a onaj sinek, u"d"b"a"š"a tedeschija manje od sto ojrića za laganje i zaustavljanje trajekta. Suci buju završili u najdubljem krugu pakla.

DU
Deleted user
17:43 29.02.2024.

Zašto je kažnjena. Ja sam bio zdrav dok se nisam cijepio i poslije cjepiva umalo ne odoh Bogu za kurira. Cjepivo za kojeg su kažnjavali niti do dana današnjeg nije nitko objasnio u bilo čemu i šta bi tu moglo biti čudno osim navodne "brige" za raju i njihovo zdravlje!!!

YO
yopi
12:42 29.02.2024.

Ionako je tu neefikasnost cjepiva (sjetimo se onih 95% ucinkovitosti) masno platila bez da se ikoga pitalo. Pa zasto onda ne bi mogla jos platit i potvrdu? Barem joj je ta potvrda vise sluzila nego samo cjepivo lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije