Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 7. ožujka

Posljednji film velikog Roberta Redforda stiže u kina!

Kavalir s pištoljem
Foto: Promo
1/7
01.03.2019.
u 11:34

U romantičnom trileru „Kavalir s pištoljem“ snimljenom prema istinitoj priči Redford pljačka banke!

Od ovog četvrtka, 7. ožujka u kina nam stiže posljednji film legendarnog hollywoodskog glumca i redatelja – Roberta Redforda. Ovaj dobitnik Oscara za najboljeg redatelja 1980. godine za remek-djelo „Obični ljudi“ odlučio je otići u mirovinu, a kao svoj zadnji glumački projekt izabrao je romantični triler KAVALIR S PIŠTOLJEM u kojem tumači ulogu Forresta Tuckera, 70-godišnjeg pljačkaša banaka. Film je snimljen prema (uglavnom) istinitoj priči, a uz Redforda u glavnoj ulozi pojavljuje se i dobinica Oscara Sissy Spacek. Ovim putem predstavljamo vam kino najavu za ovaj simpatičan kino hit.

Sama radnja filma KAVALIR S PIŠTOLJEM prati Forresta Tuckera od njegovog odvažnog bijega iz zatvora San Quentin u dobi od 70 godina pa sve do niza pljački bez presedana koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost. Neprestano mu se za petama nalaze detektiv John Hunt (Casey Affleck) koji pomalo postaje očaran Forrestovom predanošću poslu te žena (Spacek) koja ga voli unatoč njegovoj izabranoj profesiji.

Foto: Promo/Eva Virc

U intervjuu kojeg je dao tijekom filmskog festivala u Torontu, Redford je natuknuo da bi ovo mogla biti njegova posljednja glumačka uloga u karijeri, jer je želio kao svoj posljednji posao odraditi nešto vedro i humoristično kakav je i sam film. Redatelj ovog simpatičnog romantičnog trilera je David Lowery koji se proslavio hvaljenom dramom „A Ghost Story“, a upravo je on i adaptirao scenarij iz članka iz New Yorkera autora Davida Granna. Uz Redforda i Spacek u filmu glavne uloge tumače oskarovci Casey Affleck i Keith Carradine te Tom Waits.

Foto: Promo/Eva Virc

Redford je za ulogu Forresta Tuckera nominiran za nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca, a sam film prikazan je na mnogim uglednim festivalima diljem svijeta uključujući one u Torontu, Dublinu i Londonu. Zanimljiva je činjenica da je u njihovim dugim i plodnim glumačkim karijerama KAVALIR S PIŠTOLJEM prvi film u kojem zajedno nastupaju Robert Redford i Sissy Spacek. Na popularnoj internetskoj stranici Rottentomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika, KAVALIR S PIŠTOLJEM ima preko 90% pozitivnih ocjena što znači da nas uistinu očekuje prava filmska poslastica.

Romantični triler KAVALIR S PIŠTOLJEM u domaća kina stiže u četvrtak, 7. ožujka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije