Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
goran kaleb

Pobijedio na 'Farmi', bio u srpskim 'Parovima' pa se prijavio u novi reality: 'Produkcija nas je psihički testirala'

Foto: Privatna arhiva
1/7
29.03.2020.
u 10:00

Kada netko odluči ući u reality show, kaže nam, mora se pomiriti s tim da će biti kako bude i da na interpretaciju snimljenog na televiziji ne može utjecati.

Reality emisije posljednjih su godina veliki hit na televiziji, a njihovi sudionici dožive veliku popularnost, zbog čega se mnogi odluče na još jednu avanturu, često u potpuno drugoj reality emisiji. Jedan od “povratnika” je i Goran Kaleb iz Rogotina kraj Ploča koji nam kaže kako za njega biti sudionik u takvom showu nije imperativ, već se jednostavno životne stvari tako poslože.

“Tada nisam imao stalni posao, već sezonski. Kako je u Farmi 2015. sudjelovala jedna moja sumještanka, našalio sam se da iduću sezonu idem ja. Malo znatiželje, zezancije, želje za avanturom i nagovora prijatelja, i već sam bio tamo”, objašnjava nam Goran kako je stigao u svoj prvi reality show, Farmu, u kojoj je te 2016. i pobijedio te kući odnio pola milijuna kuna. Kaže, od prvog dana je vjerovao u sebe i nadao se pobjedi. Ono što je sve iznenadilo bilo je upravo kako je ovaj omiljeni farmer “potrošio” glavnu nagradu. Naime, ispunio je obećanje koje je dao svojim kolegama, farmerima Anti Baždariću i Josipi Tomljanović te je nagradu od pola milijuna kuna podijelio s njima na tri jednaka dijela.

1/6

“Toliko puta su me već o tome pitali, da imam osjećaj kao da se pravdam. Živimo u vremenu vrlo promjenjivih vrijednosti, no data riječ je jedna suvremena kategorija. Tako sam postupio iz svojih najdubljih uvjerenja i poštovanja prema svojim reality kolegama i ponovno bih postupio isto”, pojašnjava nam Goran kojega je njegov rodni kraj dočekao uz petarde, baklju i pjesmu, a za takav doček ima samo riječi hvale.

Što se tiče njegovih kolega farmera, duboko vjeruje da su svi sudionici Farme na neki način zauvijek emotivno povezani.

“Mogli smo se slagati ili ne, ali smo bili nužno upućeni jedni na druge. Od boravka na Farmi, kao i neki kad izađu iz braka, sjećam se samo lijepih stvari, s kim sam se družio tamo, s njima se i danas čujem”, rekao nam je Goran.

Kada netko odluči ući u reality show, kaže nam, mora se pomiriti s tim da će biti kako bude i da na interpretaciju snimljenog na televiziji ne može utjecati.

“Nekako mi se činilo najvažnije ne biti neki glumac koji će biti dobar sa svima, jer sve što je 'fejk', brzo se otkrije, no što se tiče montaže, svjestan sam da je sve to samo show”, priznaje.

Foto: zvonimir ferina

Goranu Farma nije bila jedini reality show po kojemu ga gledatelji pamte. Naime, produkcija srpskih Parova ga je kao pobjednika realityja i predstavnika Hrvatske, iduće godine brzo pozvala na još jedan angažman.

“Kad sam izašao s Farme, ni na kraj pameti mi nije bilo da ću za par mjeseci sudjelovati u nekom drugom realityju, no očito sam bio zanimljiv produkciji Parova, te mi je stigla ponuda koju jednostavno nisam mogao odbiti”, rekao nam je Goran. Pojašnjava nam, Parovi su sasvim drugi svijet od 'naše' Farme, a on je u njemu proveo čak 10 tjedana.

“Farma je bila bliska mom prirodnom okruženju jer dolazim iz Neretve. S druge strane, Parovi su igra psihe i zabave u jednom”, kaže Goran kojeg svako reality iskustvo nije promijenilo, već samo dodatno obogatilo. No, kako nam je priznao, kada uđeš unutra, ništa nije jednostavno kao što izgleda izvanka. Angažman u srpskim Parovima jednom je opisao kao psihičko testiranje koliko sudionici mogu izdržati.

“Produkcija je činila sve čega se mogla dosjetiti da bi situaciju dovela do užarenja, do kulminacije napetosti, pa I psihičke I fizičke izdržljivosti, ali ne žalim ni za čim”, kazao nam je ovaj reality “povratnik”.

Kako tu ne bi bilo kraj njegovim avanturama, Goran je pokušao I u još jednom hrvatskom realityju, I to upravo onom najkontroverznijem – Brak na prvu. Riječ je o sociološkom eksperimentu u kojemu se dvoje stranaca prvi put upoznaju pred oltarom. No, spletom okolnosti, nije upao među 12 kandidata ove sezone te ga ovdje ipak nećemo gledati.

Foto: zvonimir ferina

“Tek kad sam došao tamo, shvatio sam da sam još mlad I zelen. Bio sam svjestan da volim biti showman, ali sam došao do granice gdje mi je ponestalo hrabrosti I to nije moglo ostati neprimijećeno”, priznao nam je.

Kaže, nikada nije morao pristati ni na što što nije htio, a za moguće iscenirane situacije ima vrlo zanimljiv odgovor.

“Smatram da je u jednom realityju u kojem je glavni imperativ gledanost, nepotrebno o tome razglabati. Ostavimo to da je istina u oku promatrača”, zagonetno nam je odgovorio.

Goran trenutno radi u Njemačkoj kao kuhar, ali nije mu isključena ni nova pojava u nekom od realityja. “Nikad ne reci nikad”, poručio je kratko.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije