Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rock bend

PLACEBO prvi headliner 10. jubilarnog izdanja INmusic festivala

Placebo
Foto: Promo
09.01.2015.
u 12:14

Zbog specifičnog zvuka koji pomalo vuče na glam-rock i gothic-pop te androginog imidža pjevača Briana Molka, Placebo su danas apsolutni miljenici darkerske i alter-rock populacije

Nakon prvih najava ovogodišnjeg INmusic festivala – Eagles of Death Metal i We Are Shining –  stiže i prvo headlinersko ime – britanski alt-rockeri PLACEBO.

Trenutno jedan od najvećih rock bendova današnjice, koji će u sklopu nastavka svoje solo-turneje nastupiti i na nekima od najvećih europskih festivala (Southside festivala, Hurricanea, OpenAir St. Gallena) zasvirat će i na glavnoj pozornici desetog jubilarnog izdanja INmusic festivala!

INmusic festival 2015. održat će se od 22. do 24. lipnja na jarunskom Otoku mladosti, kao i na Otocima Trešnjevka i Univerzijada gdje će biti smješten festivalski kamp. 

Placebo su 1994. u Londonu osnovali gitarist i pjevač Brian Molko i basist Stefan Olsdal. Zbog specifičnog zvuka koji pomalo vuče na glam-rock i gothic-pop te androginog imidža pjevača Briana Molka, Placebo su danas apsolutni miljenici darkerske i alter-rock populacije. Među njihove obožavatelje ubrajaju se i velikani poput Davida Bowieja.

Placebo su dosad izdali sedam albuma s nakladom od više od 12 milijuna primjeraka. Godine 2003. izdaju album "Sleeping With Ghosts", a 2006. peti album "Meds". Godine 2007. bubnjar Steven Hewitt napušta bend, a zamijenit će ga Steve Forrest  nakon čega 2009. godine izdaju "Battle for The Sun" koji je producirao dobitnik Grammyja David Bottrill (Muse), a zatim i "Loud Like Love" 2013. godine. 

ULAZNICE 

Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se  nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj (od 15. siječnja 2015.).

Više informacija na www.inmusicfestival.com.

>>EAGLES OF DEATH METAL i WE ARE SHINING prva imena nadolazećeg INmusic festivala

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije