Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogati razvodi

Ovo su najbogatije rastavljenice na svijetu – prva na listi Hrvatica!

Slavica Ecclestone
Press Association/PIXSELL
23.04.2013.
u 07:30

Objavljena lista najbogatijih rastavljenica na svijetu pokazuje da su britanski sudovi široke ruke

Da je možda najlakši put do bogatstva bogata udaja a potom još bogatija rastava najbolje potvrđuje lista najbogatijih ljudi svijeta na kojoj se, prvi put, pojavila i potpuno nova kategorija, "bogate rastavljenice". Na listi koju je objavio britanski Times deset je žena koje su prilično unosno kapitalizirale svoj bračni status i dobro naplatile godine provedene u zajednici sa svojim bogatim bivšim supruzima. A iznosi koje su povukle nakon "godina mraka" ni najmanje nisu zanemarivi.

Jamčevina Ejupu Ganiću

Prva na listi najbogatijih rastavljenica je Riječanka Slavica Ecclestone koja se rastala od Bernieja Ecclestonea, vlasnika Formule 1, i pri tome, na ime zajedničke stečevine tijekom 23 godine braka ponijela sa sobom 740 milijuna funti, odnosno nešto više od 6,5 milijardi kuna po srednjem tečaju HNB-a. To je, recimo, oko dva i pol puta više nego što Republika Hrvatska isplaćuje poljoprivrednicima za poticaje kroz godinu dana. Druga na toj listi superbogatih rastavljenica je Irina Malandina, donedavna supruga superbogatog oligarha Romana Abramoviča. Ona je nakon okončanja brakorazvodne parnice iz suda izašla teža za 155 milijuna britanskih funti, odnosno sa oko 1,4 milijarde kuna na bankovnom računu. To je znatno manje nego što je dobila bivša gospođa Ecclestone, no još uvijek tek neznatno manje od iznosa koji je Hrvatski telekom prijavio kao dobit za 2012. godinu. A T-HT je jedna od najprofitabilnijih tvrtki u državi.

Treća na listi je Sanela Diana Jenkins, rođena Sarajka djevojačkog prezimena Ćatić. Ona je kao izbjeglica preko Zagreba emigrirala u London gdje se nakon nekog vremena udala za Rogera Jenkinsa, poreznog stručnjaka banke Barclay. Iz tog braka izašla je bogatija za 150 milijuna funti odnosno 1,3 milijarde kuna, a dio tog novca potrošila je kako bi platila kauciju za Ejupa Ganića, nekadašnjeg bosanskohercegovačkog političara koji je na londonskom aerodromu uhićen na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Srbija.

Četvrta na popisu sa 100 milijuna funti odnosno 880 milijuna kuna je Galina Berašova, još jedna supruga ruskog oligarha. Ona je bila udana za Borisa Berezovskog, posrnulog ruskog tajkuna koji je nedavno izvršio samoubojstvo vješanjem.

Ostao bez novca

Vjeruje se da se objesio u kupaonici svoje kuće nedaleko od Londona jer je potpuno ostao bez novca. Peta na popisu je pak Beverly Charman, bivša supruga Johna Charmana, britanskog kralja osiguranja. Ona je kao zajedničku stečevinu iz braka iznijela manje od svojih prethodnica s liste, samo 48 milijuna funti. Pišljivih 420 milijuna kuna.

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije