Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebni stihovi

Ove stihove je Đorđe Balašević napisao kao školarac, a sada se masovno šire društvenim mrežama

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
19.02.2024.
u 11:30

Rodit ću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvijek umiru - napisao je 16-godišnji Balašević dok je pohađao gimnaziju Svetozar Marković u Novom Sadu.

Prije tri godine napustio nas je legendarni kantautor i glazbenik Đorđe Balašević, no on svojim stihovima i glazbom i dalje živi među obožavateljima. Njegovi stihovi, pjesme i citati često se dijele društvenim mrežama, a na ovim platformama ovih se dana masovno dijele stihovi posebne pjesme. Radi se o stihovima koje je Balašević napisao kao učenik drugog razreda srednje škole.
- Rodit ću se ja opet. Nisam ja od onih što jednom zauvijek umiru - napisao je 16-godišnji Balašević dok je pohađao gimnaziju Svetozar Marković u Novom Sadu.

Škola je Balaševićeve stihove iz puberteta objavila 2021. godine, nakon njegove smrti. 
- Njegove pjesme često su izlazile u školskom časopisu gimnazije, a još kao učenik ostavio je proročku Poruku čovječanstvu, imao svoju verziju Marka Kraljevića, sanjao o ljubavi nakon probe zbora i razgovora s voljenom putem telefona, ali i objasnio Kako je stvorio svoj svijet -  napisali su tad iz škole.

Podsjetimo, legendarni kantautor preminuo je u 68. godini života u rodnom Novom Sadu od posljedica zaraze koronavirusom. Vijest o njegovoj smrti zavila je u crno brojne generacije diljem regije koji su odrasli uz Balaševićeve hitove. Na sprovodu Đorđa Balaševića bili su njegova obitelj i gradonačelnici Ljubljane i Novog Sada, Zoran Janković i Miloš Vučević, a tamburaši su pjevali pjesmu "Olivera" posvećenu njegovoj supruzi.  Sa suprugom Oliverom bio je u braku 40 godina. Upoznali su se krajem 70-ih, kada joj je i napisao pjesmu "Provincijalka", a zatim cijeli niz drugih pjesama. Imali su troje djece - Aleksu, Jovanu i Jelenu.

VIDEO Mama Aleksandre Prijović nastupila s njom u Osijeku

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
15:57 19.02.2024.

Ne prestaju provokacije ovog komunalnog otpada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije