Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska kuhinja

Ovako izgleda restoran koji se uskoro otvara u kompleksu gdje je Grašo kupio apartman, najavljen je i koncert

Pećini: Petar Grašo otpjevao je prvi ples na svadi Darka Lazića
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
1/16
19.01.2024.
u 10:01

Riječ je o investiciji od 15 milijuna eura iza koje stoji investitor Aleksandar Lazarević, inače vlasnik prestižnog hotela Termag, također smještenog na Jahorini. U sklopu Monterre nalazit će se i ekskluzivni istoimeni restoran, a službeno otvorenje zakazano je za 26. siječnja dok Petar Grašo 27. siječnja održava koncert, što će se preklopiti sa svečanim otvorenjem restorana

Na Jahorini, omiljenom regionalnom skijalištu, nedavno je svoja vrata otvorio luksuzni poslovno-apartmanski kompleks Monterra. Kompleks je nedavno zavrijedio pažnju šire javnosti budući da je u njemu apartman kupio i popularni pjevač Petar Grašo, a niz poznatih imena s regionalne sportske i umjetničke scene rezervirao je svoje nove kvadrate u ovoj rezidenciji smještenoj na nadmorskoj visini od 1500 metara, nadomak žičare i s pogledom na gustu borovu šumu. 

Riječ je o investiciji od 15 milijuna eura iza koje stoji investitor Aleksandar Lazarević, inače vlasnik prestižnog hotela Termag, također smještenog Jahorini.  U sklopu Monterre nalazit će se i ekskluzivni istoimeni restoran, a službeno otvorenje zakazano je za 26. siječnja dok Petar Grašo 27. siječnja održava koncert, što će se preklopiti sa svečanim otvorenjem restorana. Novi restoran bit će brendiran u znaku talijanske kuhinje te će središnjim prostorom dominirati impozantna krušna pizza peć. Njegov interijer spaja neoplaninski stil s obiljem drva i kamena s tradicionalnim dizajnerskim elementima koji su specifični za talijansku kulturu i kuhinju. U ovom restoranu jest će se u profinjenom, a istodobno i u domaćinskom okruženju, dok će jelovnik biti ograničen isključivo na najpopularnija talijanska jela pripremljena po receptima eminentnih chefova uz autohtone namirnice.  

VEZANI ČLANCI

“Išli smo za tim da kompleks učinimo maksimalno funkcionalnim i iskoristivim. Htjeli smo da se svi budući vlasnici apartmana osjećaju komforno, ugodno i da im je nadomak ruke apsolutno sva usluga i infrastruktura pa tako i restoran koji će poslovati u prizemlju objekta. No, restoran će biti dostupan svim gostima Jahorine, a za hranu će se brinuti chefovi koji su Italiju obišli uzduž i poprijeko izučavajući mikrodetalje naših budućih jela. Ideja nije samo ponuditi klasična talijanska jela već želimo stvoriti korisničko iskustvo i gostima priuštiti hedonističko i gastronomsko putovanje. Zato ćemo glavne namirnice nabavljati direktno iz Italije”, izjavio je Aleksandar Lazarević dodavši kako će se ovdje peći najbolja Napolitana pizza u regiji, a čiju su recepturu osobno donijeli talijanski stručnjaci i gastrokonzultanti. Takva pizza, kaže Lazarević, peče se u posebnoj peći na posebnim temperaturama, a apsolutno sve namirnice stižu s talijanskih obiteljskih imanja.  

Foto: Promo

Koncept restorana Monterra na Jahorini još nije viđen, no to ne znači da će u njemu nedostajati domaćinske atmosfere i zabave po kojima je ova zimska destinacija itekako poznata u Europi. Direktor marketinga i prodaje hotela Termag u čijem se portfelju nalazi i Monterra, Nemanja Vučetić, otkrio je detalje otvorenja restorana. 

“Monterra restoran otvara se 26. siječnja, a već 27. siječnja, nekoliko metara dalje, u sklopu hotela Termag održava se koncert Petra Graše za kojeg vlada veliki interes iz cijele regije. Ovaj koncert ujedno će biti i proslava otvorenja kompleksa i restorana Monterra”, kazao je Nemanja Vučetić koji se zatim osvrnuo na jelovnik novog restorana. 

Pećini: Petar Grašo otpjevao je prvi ples na svadi Darka Lazića
1/14

“Od predjela valja izdvojiti goveđi carrpacio, bruschette, selekciju autohtonih suhomesnatih proizvoda i sireva te salate caprese, insalata siciliana i insalata di bollito. Naravno, talijanska kuhinja ne bi bila potpuna bez tjestenina pa će tako chef i njegova ekipa pripremati carbonaru, aglio olio e peperoncino, pastu pomodoro, tagliatelle di Bologna i mnoge druge. Od glavnih jela izdvojio bih osso bucco, ragu od gljiva s kaduljom, fiorentina steak, ragu od hobotnice, file brancina u škartocu s julien povrćem, tuna steak te biftek tagliata. Desertna jela također su u znaku Italije i mediteranske kulture pa će se u Monterri nuditi semifredo, tiramisu i cannoli.” 

Inače, kompleks Monterra prvi je hotelski kompleks na području BiH s energanom koja kao gorivo upotrebljava biomasu iz obnovljivih izvora energije te emitira najmanju moguću razinu štetnih čestica. Investitor je za opremanje apartmana rabio najkvalitetnije prirodne materijale, a prateći svjetske trendove i u potpunosti uvažavajući zahtjeve tržišta svaki apartman u Monterri imat će osiguran prostor za ski opremu u skijašnici. Monterra je luksuzna destinacija sa svojom recepcijom, restoranom, garažom i modernom praonicom rublja koja, zahvaljujući svojim tehnološkim karakteristikama, također ide za očuvanjem okoliša. 

Jahorina, omiljeno izletište ljubitelja zimskih sportova iz Hrvatske, BiH i Srbije još od osamdesetih nosi epitet olimpijske planine i modernog, svjetskog skijališta koje obiluje zabavnim i sportskim sadržajima dok o netaknutoj prirodi, vrhunskoj gastronomiji, čistom zraku i planinskim potocima redovito pišu i svjetski turistički časopisi. 

VIDEO Baby Lasagne odbacio sve optužbe: Naravno da ništa nisam ukrao

Ključne riječi

Komentara 5

TM
trade_mark
10:56 19.01.2024.

restoran već sada zaslužuje bar tri mišelinove zvjezdice jer se nalazi u istoj zgradi u kojoj je graško kupio stan. koja referenca!!

Avatar IvanR
IvanR
10:15 19.01.2024.

Tu neću ući.

DO
doktorica
12:54 19.01.2024.

neka najprije nauči pjevati,katastrofa od glasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije