Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka moda

Osam tona težak zlatni lav za moć imperija Chanel!

moda (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
08.07.2010.
u 20:26

Najveći visokomodni spektakl ipak ostaje u kući Dior. John Galliano je Diorovu haute couture modu za jesen i zimu smjestio u fantazmagorijski vrt s gigantskim tulipanima vrištećih boja.

Coco Chanel rođena je u znaku lava, pa je i nju, i moć modnog imperija Chanel, najbolje predstaviti zlatnim lavom, mislili su u Chanelu pripremajući scenu za novu haute couture kolekciju upravo pokazanu u pariškome Grand Palaisu. Scenograf Stephane Lubrina izgradio je kružnu scenu kojom dominira gigantski zlatni lav težak osam tona. Pod njegovom je šapom golemi biser. Iz njenih vratašca na kraju revije izlazi poznata figura Karla Lagerfelda. Modne kritičarke svašta su zabilježile gledajući reviju: pruski duh, modele ukrašene poput Fabergéovih jaja, inspiraciju porculanom iz Sèvresa. Vide nijanse ametista, mornarsko plavog, lapisa i žada, vide zlato, broncu i bakar... Vide najskuplje modele na svijetu.

No najveći visokomodni spektakl ipak ostaje u kući Dior. John Galliano je Diorovu haute couture modu za jesen i zimu smjestio u fantazmagorijski vrt s gigantskim tulipanima vrištećih boja. Vrt je to iz Diorova djetinjstva u Granvilleu. “Vrt u tehnikoloru”, pišu kritičari. Pretopli moher miješa se tu s pretankim šifonom i tilom. Oni koji sjede u prvom redu vide da su Gallianove jaknice ukrašene svilenim hortenzijama, a kaputi laticama cvijeća na izbor: ljiljana, božura... Oči paraju ljubičasta, narančasta, indigo, ružičasta, crna i boja limete.

No tu je Armani za modno olakšanje: vratio se ženskoj senzualnosti kakvu čitamo kod Chandlera! Plavušama se iznova zna spol. Čak i kad su u ravnim hlačama. Overdozira nas Armanijeva ženstvenost.

Kritičare pak iritira Valentinova kolekcija: novi su dizajneri dali premladenačku kolekciju, s prekratkim haljinama i dosadno krhkim djevojkama, da bi ona mogla nositi Valentinovo ime!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije