Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serija Joška Lokasa

Publika voli 'Nestale', potvrđuju to i podaci o gledanosti

Foto: HRT
1/5
04.02.2020.
u 15:25

Serija je također imala i visok udio u gledanosti (SHR) od 21,2 posto, što znači da ju je gledalo više od petine svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, a ujedno je riječ i o jednom od najboljih otvaranja nekog domaćeg dramskog sadržaja u posljednjih nekoliko godina.

"Nestali", nova, četverodijelna mini dramska serija, čije je prikazivanje počelo jučer na Hrvatskoj radioteleviziji, imala je sjajan početak te ju je gledalo 422.025 ljudi, pokazuju podaci o gledanosti tvrtke AGB Nielsen.


 

Serija je također imala i visok udio u gledanosti (SHR) od 21,2 posto, što znači da ju je gledalo više od petine svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, a ujedno je riječ i o jednom od najboljih otvaranja nekog domaćeg dramskog sadržaja u posljednjih nekoliko godina. 

Posrijedi je domaća dramska serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute, donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ostali iza neprijateljskih linija, odsječeni od ostatka svoje jedinice.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih  sukoba, pokušavaju pronaći put kući i svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi. 

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu. 

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. Serija se prikazuje ponedjeljkom u 21 sat na HTV1.

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
15:54 04.02.2020.

Nadam se da je ovo pogledao Vrdoljak i ekipa koja je snimala ratne scene. Ova serija i Broj 55 su svjetlosna godina bolje od Generala.

Avatar Uskok
Uskok
16:16 04.02.2020.

Zamisli ti...serija koja ima dobre glumce, dobre dijaloge, uvjerljiva je u prikazu onoga što prikazuje i ima uredu specijalne efekte i nije protuhrvatska na Hrvatskoj televiziji ima najbolju gledanost zadnjih godina...ko bi rekao...PS. HRT-ovci vidite što se događa s BBC-ijem u Britaniji...rekordno niska gledanost, otpuštaju ljude, premijer Johnson razmišlja da im ukine pretplatu...sve jer su otišli na ratni put "radikalnog ljevičarenja"...to ne prolazi osim s državnim subvencijama...kao i yugo kultura u Hrvatskoj. A onda je lagano zavrnuti pipu kad postoji većinska volja u narodu...ako Johnson ukine pretplatu BBC-iju gotovi su. A većina Britanaca će to podržati. Praemonitus, praemunitus...

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
16:31 04.02.2020.

Ovom Miliću već treba dat slijedeći film da radi. Što god hoće. Kao i Buriću. Ili Knjazu. To su majstori onog što rade. Tu nema razmišljanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije