Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva epizoda

Lokas o trenucima koji su vladali u njegovu domu nakon 'Nestalih': 'Bilo je jako emotivno'

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/16
04.02.2020.
u 12:45

– Imali smo dogovor da zajedno gledamo prvu epizodu kod nas doma i uspjeli smo se okupiti pred sam početak. Odmah po završetku nazvali smo stvarne aktere. Bilo je to jako emotivno – kazao nam je Lokas.

Priča o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje ostali odsječeni iza neprijateljskih linija sinoć je mnoge prikovala uz male ekrane. Riječ je o igranoj seriji "Nestali" koju potpisuju scenarist Joško Lokas i redatelj Kristijan Milić, a koja je sinoć premijerno prikazana na Prvom programu HRT-a.

Već prva epizoda izazvala je oduševljenje kod gledatelja koji su svoje utiske dijelili putem društvenih mreža. "Nešto najbolje što sam gledao", "Fantastična serija", "Ovo se gleda s guštom", "Iako su nestali, kad se vrate treba im priznati da su napravili odličnu seriju", samo su neki od komentara koji su užarili Twitter. Ovakvim reakcijama nije se nadao ni sam Joško Lokas koji je sinoć bio posebno emotivan nakon što je shvatio da je njegova serija tako dobro prihvaćena kod publike. Prvu epizodu gledao je u društvu ekipe "Nestalih".

– Imali smo dogovor da zajedno gledamo prvu epizodu kod nas doma i uspjeli smo se skupiti pred sam početak. Filip Križan jedini nije uspio doći jer je imao jako naporan dan, ali smo bili stalno na liniji. Od šestorke bili su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Marko Cindrić i Vedran Živolić ili, da budem precizniji, nije s nama bio Nervoza, ali su zato bili Prka, Sikira, Delon, Gradski i Pape. S nama su još bile glumice iz serije Marija Škaričić i Anja Matković te producenti Vedran Kasap, Domagoj Jović te naša Ozana Ursić iz Clinice – otkrio nam je Lokas i dodao da su nakon serije razgovarali s prijateljima, rodbinom i poznanicima koji su nesebično podijelili svoje priče o ratu, a čuli su se i sa stvarnim akterima prema čijim je životima serija i snimljena.

– Kako nas je bilo jako puno, stavili smo ih na zvučnik. O svakom liku koji se pojavljuje, pravi sudionici rata detaljno su razgovarali i opisivali te moram priznati da je bilo jako emotivno. Svaki glumac slušao je što nam “naši dečki” imaju reći i to do detalja koje ne možete ni zamisliti. Od kretanja do čvrstog držanja puške, od komunikacije među njima do nekih detalja o kojima smo vodili računa i za koje smo se samo mogli nadati da ćemo postići vjerodostojnost, a gdje su nam pomogli profesionalci iz Oružanih snaga uoči snimanja te dečki iz ATJ Lučko za vrijeme snimanja. Zasad nas ohrabruju njihova mišljenja i komentari, ali i daju odgovornost za dalje. Jer u sljedećim epizodama naša ekipa ulazi sve dublje u teritorij tzv. Krajine daleko od prve linije sukoba iz prve epizode i gdje se otvaraju neka druga poglavlja njihove sulude akcije – najavljuje Lokas.

Foto: Clinica studio

Inače, Lokas se za seriju pripremao više od dva desetljeća. Bilješke koje je počeo zapisivati još 1994. godine pretočio je u četiri epizode u trajanju od 52 minute. U glavnim ulogama pojavljuju se Goran Navojec, Bojan Navojec, Marko Cindrić, Sandra Lončarić, Igor Kovač i Filip Križan. Prva epizoda očito je zadovoljila i visoke kriterije onih najzahtjevnijih pa tako gledatelji već sad s nestrpljenjem očekuju idući ponedjeljak i novi nastavak ''Nestalih'' koji progovaraju o izgubljenoj generaciji, zakinutoj za normalan život i o ljudima koji su umjesto odlaska na fakultet odabrali rat.

Foto: Arena Hospitality Group
''

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar NO_KOMENT
NO_KOMENT
13:41 04.02.2020.

Odlično, uz Broj 55 kojnačno nešto realno i sirovo ratno bez uljepšavanja i vrdoljakovštine.

PR
prajdali100
14:21 04.02.2020.

Prva epizoda je opravdala očekivanja.Ekipa je uradila dobar posao.

VO
Volimipostojim
13:42 04.02.2020.

Super serija, napokon nesto zanimljivije!! Jedina zamjerka mi je suvremeni dijalog i suvremene teme "small talka"-a. Mislim da bi trebali vise izuciti kontekst i teme tog vremena... To prvenstveno mislim kad je Krizan prepricavao tipove cura... definitivno nebi netko na takav nacin pricao u tom vremenu. Vidi se da je lik 90ih generacija... E jos jedna stvar, molim Vas kad nam je drzava vec ovako lijepa, cemu uporno koristiti pastelne palete boja, to izgleda pre depresivno. Na TVu moram rucno dodati zasicenost boja da mogu gledati seriju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije