Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 78. GODINI

Od posljedica koronavirusa preminuo poznati glumac i glazbenik Zafir Hadžimanov

Zafir Hadžimanov
Foto: Screenshot
1/3
28.03.2021.
u 14:02

Uz glazbenu stvarao je glumačku karijeru, glumeći, među ostalim, u filmovima Žike Mitrovića “Nož” i Trajčeta Popova “Makedonska krvava svadba”. Nastupao je i na mnogim kazališnim scenama, te u Forum teatru u Bostonu.

Кantautor, pjesnik i glumac Zafir Hadžimanov preminuo je u Beogradu u 78. godini od posljedica zaraze koronavirusom, objavila je u subotu Radio televizija Srbije (RTS).

Hadžimanov je rođen 1943. godine u Кavadarcima, u Makedoniji, gimnaziju i glazbenu školu završio je u Skoplju, gdje se počeo baviti glazbom i kazalištem. Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu diplomirao je 1967. godine, a tijekom studija nastupao je kao pjevač zabavne glazbe.

Na festivalu u Opatiji 1965. godine osvojio je prvo mjesto pjesmom “Zašto dolaziš samo s kišom”, a četiri godine kasnije na istom festivalu nastupio je s evergreenom “Bio je maj”.

Uz glazbenu stvarao je i glumačku karijeru, glumeći, među ostalim, u filmovima Žike Mitrovića “Nož” i Trajčeta Popova “Makedonska krvava svadba”. Nastupao je i na mnogim kazališnim scenama, te u Forum teatru u Bostonu. 

Bio je u braku s pjevačicom i glumicom Senkom Veletanlić, a otac je uglednog jazz glazbenika Vasila Hadžimanova. 

Najbolji trenuci s dodjele Večernjakove ruže 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Dalmacija
Dalmacija
14:24 28.03.2021.

Dnevna doza Srbijanštine.

Avatar drug Joža
drug Joža
14:11 28.03.2021.

Nikad čuo, ali ako kažete da je poznat, svejedno RIP

SU
Suomi
23:42 28.03.2021.

Nazalost uvijek se nadju ljudi koji se usudjuju dati komentar a uopce nemaju pojima o cemu govore. Zafir je bio odlican umjetnik koji je ostavio puno u glazbi ondasnje Jugoslavije. Svi koji znaju inalo o glazbi morati ce se sloziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije