Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraća se najgori festival

O njemu su snimljena dva dokumentarca, a organizator festivala najavljuje povratak nakon izlaska iz zatvora

Foto: Netflix
1/6
14.04.2023.
u 23:30

Billy McFarland je zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Ja Ruleom 2017. godine organizirao "luksuzni glazbeni festival" koji je bio smješten na privatnom otoku Pabla Escobara na Bahamima -  Great Exuma, a katastrofa je toliko odjeknula da su ga snimale Netflixove i Hulu kamere

Pretplatnici streaming servira Netflixa i Hulu zasigurno se sjećaju hit dokumentaraca iz 2019. godine o "najgorem festivalu na svijetu" - Fyre Festivalu. Fyre Festival organizirali su prevaranti Billy McFarland i reper Ja Rule kao promocija aplikacije Fyre koja bi se bavila bookingom glazbenih talenata. Međutim, iako su se ulaznice kretale i do 100.000 dolara i polaznicima su bile obećane vile, luksuzni partiji, večere, dočekalo ih je neugodno iznenađenje - bijeli šatori i kruh i sir na tanjurima od stiropola... Ova "briljantna" prijevara McFarlanda dovela ga je do zatvorske kazne na šest godina i toga da je morao sponzorima vratiti 26 milijuna dolara. 

Teško je za povjerovati da bi nakon ovakvog fijaska itko imao obraza krenuti s istim projektom ispočetka, ali Billy McFarland nakon izlaska iz zatvora obećava - Fyre Festival se vraća! 10. travnja na Twitteru je napisao: „Fyre Festival II se konačno održava. Reci mi zašto bi trebao biti pozvan.“ Poprilično pretenciozno nakon prijevare desetljeća. 

Za one koji nisu upoznati, Billy McFarland je zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Ja Ruleom 2017. godine organizirao "luksuzni glazbeni festival" koji je bio smješten na privatnom otoku Pabla Escobara na Bahamima -  Great Exuma. Festival su promovirale razne poznate i utjecajne osobe kao što su Bella Hadid, Kendall Jenner i Emily Ratajkowski. Pozornica je bila rezervirana za izvođače poput Migosa, Lil Yachtyja, Blink-182 i mnoge druge, a obećavali su posjetiteljima festivala luksuzni smještaj, najbolju hranu, glazbu, umjetnosti i avanturu. 

Ozloglašeni McFarland tako je zgrnuo milijune od investitora, McFarland je optužen te je priznao krivnju za dvije točke optužnice. 2018. godine osuđen je na šest godina zatvora, dobivši uputu da vrati 26 milijuna dolara svojim investitorima. No, ovaj poduzetnik je pušten ranije iz zatvora u ožujku 2022. godine i sada kada je na slobodi, priprema novo izdanje festivala. Još nisu objavljene informacije o tome kada ili gdje će se festival održati. 

VIDEO Javio nam se Siniša Vuco: 'Istina je, selim se u Venezuelu, kupio sam stanove na Karibima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije