Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putinovo obećanje

Nova opcija: Depardieu dobio rusko državljanstvo

gerard depardieu
Horst Ossinger/DPA/PIXSELL
03.01.2013.
u 15:12

Ruske su vlasti ispunile obećanje predsjednika Vladimira Putina iz prosinca prošle godine

Gérard Depardieu dobio je rusko državljanstvo, izvijestila je ruska vlada na svojim internetskim stranicama, prenosi BBC. Ruske su vlasti tako ispunile obećanje predsjednika Vladimira Putina iz prosinca prošle godine. Depardieu zasad nije komentirao vijest.

Slavni glumac preselio se u Belgiju nakon najave uvođenja poreza od 75 posto za bogate u Francuskoj te je zaprijetio odricanjem francuskog državljanstva. Ustavni sud je poništio porez, no Depardieu je ostao živjeti u Belgiji. Uvrijedio se kada je francuski premijer Jean-Marc Ayrault njegovu odluku o preseljenju nazvao patetičnom.

No, sada mu se otvorila još jedna mogućnost – Rusija, zemlja s kojom je čvrsto povezan. Godine 2011. glumio je naslovnu ulogu u francusko-ruskom filmu Rasputin, a pomogao je i u skupljanju sredstava za dječju bolnicu u Petrogradu. Putin je 20. prosinca rekao kako bi Depardieua rado primio u Rusiju.

– Uvjeren sam da francuske vlasti nisu htjele uvrijediti Depardieua. No ako želi rusku putovnicu, može to smatrati riješenim – rekao je Putin.

Francuski zakoni dozvoljavaju dvojno državljanstvo, a zabranjeno je biti bez ikakvog državljanstva, što znači da bi Depardieu prije poništenja morao dobiti putovnicu neke druge države.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
18:55 03.01.2013.

Obelixu nemre nitko niš

CH
chemica
16:59 03.01.2013.

Jesetra je ionako već ugrožena, a kada ovaj predimenzionirani behemot počne proždirati kavijar...nema joj spasa. Rusi, što vam je bilo? Baciti morskog psa među hrpu tinejđerica u plićaku...Jadne ribice. Godzila stiže! He, he, he.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije