Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preminula prije 9 godina

Njezina sudbina mnoge je rastužila: Ležala je mrtva pet sati, tek onda su shvatili da ne diše

Foto: PA/Pixsell
1/9
23.07.2020.
u 18:49

Na današnji dan prije devet godina glazbeni svijet napustila je nikad prežaljena i nikad u potpunosti shvaćena Amy Winehouse.

Kada je prije devet godina u rezidenciju pjevačice Amy Winehouse u londonskom kvartu Camden došao njezin tjelohranitelj da provjeri u kojem je stanju, zatekao ju je kako spava. Bilo je 10 sati ujutro i tada se nije odazivala dok ju je pokušao probuditi. To mu nije bilo neobično jer je inače dugo spavala.

Oko 15 sati ponovno je došao provjeriti je li se probudila i što ima u planu, ali ju je našao u istoj pozi. Tada je reagirao i shvatio da pjevačica ne diše te nema bilo pa je pozvao hitnu pomoć. Sat vremena kasnije, Hitna pomoć pristigla je u njezin stan i na mjestu ju proglasili mrtvom. Pored nje su našli dvije velike boce vodke i jednu malu. Amy Winehouse je prema izvještaju od 26. listopada 2011. imala pet puta veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene. Mrtvozornik je objasnio da su takve količine alkohola uzrokovale iznenadnu smrt.

Problematična pjevačica koja je nekoliko puta bila uhićena zbog napada i posjedovanja droge od 2006. godine sve češće je počela koristiti opijate, a bliska obitelj je tvrdila da je smrt njezine bake bio glavni okidač za ovisničko ponašanje. U ljeto 2007. godine otkazala je turneju i završila u bolnici zbog predoziranja heroinom, ekstazijem, kokainom, ketaminom i alkoholom. U nizu različitih intervjua priznala je da je sklona samoozljeđivanju, poremećajima prehrane i depresiji.  Nije se lišila skandala, pa je tako 2006. priznala da je udarila obožavateljicu šakom u lice zbog upućenih kritika na račun udaje za Blake Fielder-Civila. Njezin muž ju je probao smiriti, ali je napala i njega udarivši ga u međunožje. Par je uhićen zajedno 2007. godine u Bergenu zbog posjedovanja sedam grama kanabisa.

Posljednji koncert koji je trebala održati bio je u Beogradu, ali je već nakon nekoliko pjesama publika je bila nezadovoljna jer je pjevačica bila pripita, nije se mogla sjetiti u kojem gradu nastupa ni tko su članovi njezinog benda. Brojni posjetitelji koncerta su je izviždali, a lokalni mediji su opisali koncert kao debakl i katastrofu. Nakon smrti, njezin album Back to Black postao je najprodavaniji album u Ujedinjenom Kraljevstvu u 21. stoljeću.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
06:52 24.07.2020.

Žao mi je Amy,imala je glas i karijeru ispred sebe. Bolest je bila jača!

ZA
zagabria5
19:47 23.07.2020.

Narod voli crnjake. Album je postao najprodavaniji tek kad je umrla. Umjetnici bi trebali lažirati smrt na par godina da rasprodaju kolekcije i onda kad zarade lovu pokazati srednji prst morbidnoj publici. Jesam vas!

MA
Margolino
17:29 24.07.2020.

TEŠKA OVISNICA.SAMA SI JE KRIVA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije