Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela u Splitu

Nina dobila 'Cesaricu': Hit godine je pjesma 'Dani i godine'

Dodjela nagrade Cesarica
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/21
07.07.2017.
u 23:08

- Presretna sam. Čast mi je. Mislim da smo napravili lijepu pjesmu za koju se nadam da će trajati puno duže od nas dvoje - kazala je Nina te se zahvalila i suautoru pjesme Predragu Martinjaku.

Pjesma "Dani i godine" Nine Badrić proglašena je hitom godine te je dobila prvu nagradu publike Cesarica

- Presretna sam. Čast mi je. Mislim da smo napravili lijepu pjesmu za koju se nadam da će trajati puno duže od nas dvoje - kazala je Nina te se zahvalila i  suautoru pjesme Predragu Martinjaku.

Večeras je, u sklopu Splitskog festivala, održana dodjela nagrade za hit godine "Cesarica". Ova nova glazbena nagrada isključivo je nagrada publike koja je tijekom protekla 2 mjeseca od 40 ponuđenih skladbi izabrala 12 finalista.

Ivan Zak otpjevao najjači plesni hit 

Na početku priredbe publika je otpjevala popularnu pjesmu po kojoj je nagrada dobila ime, dobitnicu četiri Porina. Od nominiranih 12 pjesama za hit godine prvi su se na pozornicu popeli Kedžo & Zsa Zsa i otpjevali pjesmu "Sve u meni se budi", a poslije toga su Tomislav Bralić i klapa Intrade otpjevali svoj hit "Ne mogu te prestat jubit".  Jedinstvena Mia je otpjevala popularnu pjesmu "Život nije siv", a potom je najjači plesni ljetni hit "Meni se s tobom" otpjevao neponovljivi Ivan Zak i pokupio veliki pljesak punih Prokurativa. 

Cesaricu za hit autore dobili su Vjekoslava i Tonći Huljić. - Hvala dragoj publici zbog vas ovo i radimo - poručili su u govoru nakon što su primili nagradu.  Nina Badrić izvela je svoju pjesmu nominiranu za hit godine "Dani i godine", a uz glavnu nagradu dobila je i koja je dobila i nagradu za radijski hit godine. - Radosna sam, sretna sam i ponosna na ovoj nagradi. Nagradu dijelimo publika i ja. Ovo pripada publici - kazala je Nina Badrić nakon primanja nagrade za radijski hit godine.

Maja Šuput ima najklikaniju pjesmu

Najklikanija domaća pjesma na internetu je "Ne lomi mi srce" Maje Šuput koja se javila video porukom publici na Prokurativama. - Zahvaljujem se što sam dobila nagradu za internet hit odnosno najklikaniji video na YouTubeu - kazala je Maja Šuput. Na dodjeli nagrade je posebna počast odana Tomislavu Ivčiću. Nagradu "Brod velikana hrvatske popularne glazbe" preuzeo je sin pjevača Ivan Ivčić. - Sjećanja na mog oca kroz njegovu pjesmu su važna meni i mojoj obitelji. Zbog publike su njegovi hitovi vječni - kazao je Ivan Ivčić. 

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Nagradu za hit godine u kategoriji pop glazbe dobio je bend Pravila igre za pjesmu "Zagrli me". Na pozornicu se potom popeo legendarni Miroslav Škoro čija je pjesma "Zadnja želja" proglašena hitom godine u tamburaškoj glazbi. - Zahvaljujem se publici koja je glasovala za nas - kazao je Škoro. 

Nagradu u kategoriji klapa dobila je klapa Rišpet za pjesmu "Reći ćeš mi fala", dok je nagradu za rock kategoriju dobio Parni valjak. - Velika nam je čast i jako nam je drago da smo dobili nagradu za rock pjesmu. Podržavamo Cesaricu jer podržava hrvatsku glazbu - kazao je u video poruci Hus.  Potom je na pozornicu izašla legenda Željko Bebek i izveo pjesmu "Ja po kafanama" koja je proglašena i hitom godine za zabavnu glazbu. - Posebno sam sretan zbog toga što se ova priredba događa u Splitu, kojeg ja obožavam - kazao je Bebek. 

Ključne riječi

Komentara 2

PU
Pukovnik
09:06 08.07.2017.

I njezina straznjica je hit!

Avatar Ernest
Ernest
08:14 08.07.2017.

Život nije siv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije