Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
federico fellini

Nikada nije gledao svoje filmove. Kad bi na ekranu negdje usput vidio neku scenu iz svog filma, ne bi je prepoznao

30.11.2023.
u 17:30

Svoj prvi igrani film "Svjetlosti varijetea" iz 1951. režirao je s kolegom Albertom Lattuadom. Romantična drama govori o lijepoj i ambicioznoj mladoj ženi koja se pridružuje putujućoj družini trećerazrednih zabavljača. Kritike su bile slabe, a distribucija ograničena, pa je produkcijska tvrtka bankrotirala, ostavljajući Fellinija i Lattuadu s dugovima koje su morali otplaćivati više od desetljeća. U rujnu 1951. započeo je produkciju "Bijelog šeika", svog prvog igranog filma koji će samostalno režirati, s Albertom Sordijem u glavnoj ulozi. Glazbu je napisao Nino Rota. I taj je film dobio loše kritike, a neki su kritičari posumnjali u Fellinijevu sposobnost da se bavi režijom.

Komentara 1

Avatar Barbie*
Barbie*
20:59 30.11.2023.

Genijalac...obožavao je bujne plavuše, a najveća ljubav mu je bila Sandra Milo koja je i danas sa 90 godina prava Sexy Bomba 💣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije