Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opaka bolest

Glumac hospitaliziran: Nebojši svi držimo fige da pobijedi opaku bolest

01.02.2018.
u 13:10

Glogovac je u 49. godini doznao da je obolio od teške bolesti, a riječi podrške uputili su mu hrvatski i srpski kolege. Njegovi prijatelji tvrde da se hrabro bori protiv opake bolesti i ne namjerava se predati.

Jedan od najcjenjenijih srpskih glumaca Nebojša Glogovac bori se s teškom bolešću. Vijest je to koja je šokirala sve poznavatelje lika i djela omiljenog umjetnika koji se s ozbiljnom dijagnozom suočio u 49. godini.

Iz izvora bliskih glumcu doznaje se da je 24. siječnja završio na Institutu za onkologiju u Beogradu te da je počeo primati terapiju, a riječ je zdravstvenim problemima s plućima. Kako donose srpski mediji, Jugoslovensko dramsko pozorište do daljnjeg je otkazalo sve predstave u kojima igra Glogovac. U ovim teškim danima uz njega su obitelj i najbliži prijatelji koji vjeruju da će iz ove bitke izaći kao pobjednik.

– Nebojša je fenomenalan čovjek i glumac! Svi mu držimo fige – rekla nam je glumica Ksenija Marinković, Nebojšina dugogodišnja prijateljica i sjajna partnerica u filmu “Ustav Republike Hrvatske” u kojem je Glogovac maestralno interpretirao kompleksnog Vjeku Kralja, homoseksualca, transvestita i profesora povijesti. Glumac do sada, razumljivo, nije davao izjave o svojem zdravstvenom stanju, a njegovi prijatelji tvrde da se hrabro bori protiv opake bolesti i da se ne namjerava predati. Nebojša se rodio u Trebinju 1969. godine. Njegov otac Milovan bio je svećenik, a majka Milena krojačica.

Iako ga je zanimala i psihologija, odlučio se za glumu koju je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Glumački talent koji je pokazivao u slojevitim, karakterno dijametralno suprotnim likovima iskazao je i u filmovima “Ubistvo s predumišljajem”, “Bure baruta”, “Ranjena zemlja”, “Normalni ljudi”, “Hadersfild”, “Kenjac” te na kazališnim daskama. U jednom intervjuu govorio je kako se zatekao u glumi.

– U suštini sam bio stidljiv. Zatvoren na neki način. Gluma mi je zaista u tome pomogla. Možda je neka inicijalna kapisla da se počnem baviti glumom upravo bila ta potreba za otvaranjem, tako da sam kroz posao i život na sceni i na filmu naučio izražavati svoje emocije. Da ih otvaram pred kim treba i da ih čuvam pred kim ne treba. U tom puštanju emocija veliku ulogu ima moj posao, što u onim mojim krajevima malo teže ide – rekao je.

Vrlo slikovito, duhovito i pomalo filozofski odgovara na sva pitanja vezana uz profesiju, likove kojima daje život i društvene prilike, ali suzdržan je kad je riječ o privatnom životu. Rado ističe da su mu najveća sreća sinovi, 18-godišnji Gavrilo i 15-godišnji Miloš.

1/7

Komentara 1

OB
ObrenM
16:21 01.02.2018.

Neka dodje u Hrvatsku u Zg i proba sa novom eksperimentalnom metodom naseg naucnika Hrvata.Ako mu se pomogne, neka pronese slavu Hrvatske-Srbijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije